Print this page
Thursday, 08 October 2009 15:03

Suhte lõpp ja tunded

Kas tunned, et kõigi raadiost tulevate südantlõhestavate armastuslaulude sõnad on just sinu elust maha kirjutatud? Oled tõenäoliselt just kellestki lahku läinud ja tühjus, kurbus ja südamevalu on sinu üle võimust võtnud. Järgnev proovib sul aidata lahkuminekust üle saada ja eluga edasi minna. 

suhe 

 

Kui te läksite just äsja lahku, valdavad sind tõenäoliselt paljud erinevad rasked emotsioonid. Võid tunda kurbust, viha, alandust, kaotusvalu, üksindust, ärevust, lootusetust, süütunnet. Selliste tunnete tundmine on täiesti normaalne, ära püüa neid tundeid eemale tõrjuda või eitada. Ühel hetkel tunned tõenäoliselt soovi oma eluga edasi minna, sind võib aidata alljärgnev:

 

Väldi oma eksi. Teismelised tahavad tihti näha, kas nad suudavad oma endist poiss- või tüdruksõpra veenda uuesti proovima. Ole sellise “ärarääkimisega” väga ettevaatlik, sest see võib olla sama valus kui alles veritseva haava uuesti lahtikiskumine.

 

Kirjuta. Mõnikord aitab olnu kirjapanek sul maha rahuneda. Samuti jääb kirjutatu sulle meenutama, miks te suhe lõppes ja annab nõu, kuidas edaspidi kaaslast valida. 

 

Tee midagi lõbusat või pöörast. Sõprade või perekonnaga välja minemine võib olla just see, mis su mõtted mujale viib ja tuju tõstab.

 

Järgmiseks on välja toodud mõned pikaaegsemad lahendused, mis peaksid aitama sind eluga edasi minna ja emotsionaalseid probleeme vältida. 

 

Pisarad on täiesti normaalne nähtus. Kui tunned vajadust, nuta ja lase endast kõik emotsioonid välja. 

 

Ära kaota kontakti oma perekonna ja sõpradega. Räägi juhtunust ja lase neil ennast lohutada. Aruta läbi asjad, mida sa sooviksid muuta ja pane paika eesmärgid asjade paremaks muutmiseks.

 

Aita teisi. Oma probleemide unustamine ja teiste aitamine on suurepärane viis uute inimestega tutvumiseks ja tuju tõstmiseks. 

 

Hoia ennast pidevas tegevuses. Tee asju, mida sulle meeldib teha, ära jää maha koolitöös ja ära jäta pooleli oma hobisid.

 

Lahkuminekust üle saamine võib võtta aega ja südamevalu võib täkki tagasi tulla kasvõi lemmiklaulu kuulates. Tee asju, mis sind õnnelikuks teevad.

 

Hoolitse enda eest. Muuda enda juures midagi või võta õhtu vabaks kõikvõimalike iluprotseduuride jaoks. Söö normaalselt ja tee trenni, sest mõlemad tegevused aitavad sul positiivseks jääda.

 

Kõige olulisem on, et sa oleksid enesekindel. Pane kirja kõik, mida oskad hästi teha ja mille jaoks sul on annet. Kui tunned, et sa ei saa üksi hakkama, palu sõpra või kedagi oma perekonnast appi sinu enesekindlust tõstma, sest sa oled ainukordne ja loodetavasti paneb seda õige ruttu tähele ka su uus tulevane poiss- või tüdruksõber. 

 

allikas: www.amor.ee

pilt: sxc.hu 

 

Read 10418 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun