Kirss.Net

Wednesday, 18 August 2010 09:35

12 asja, mida mehed võiksid teha...

Enne järjekordset solvumist oma kallima peale mingi tühise põhjuse - kas mehe harjumuste või kodutööde tegemata jätmise pärast - mõtle hoolikalt. Ta ju ei tahtnud sind solvata ega teinud seda meelega.

Ta mõistab isegi, et peaks teistmoodi käituma, kuid ei tee seda kas oma harjumuste, laiskuse või hirmude tõttu. Mees.eu räägib asjadest, mida mehed peaksid enda arvates tegema. Allpool toome välja meeste seisukohti. 

mees 

pilt: freedigitalphotos.net 

 

Teatud hetkel on iga mees otsinud ja leidnud uusi võimalusi, kuidas oma elu paremaks muuta.



Ent lisaks sellistele teoks tehtud muudatustele on veel terve hulk kasulikke asju, mida me kunagi ei tee, kuigi sageli puudub sellel igasugune loogiline põhjendus.



Näiteks tänaval tee küsimine oli üks klassikaline näide tegevusest, mis oli meile, meestele, väga raske- praegusel GPS-i ja veebikaartide ajastul on selle probleemi aktuaalsus mõistagi vähenenud. Järgnevalt mõned näited asjadest, mida mehed peaksid tegema, aga ei tee kas oma harjumuste, laiskuse või hirmude tõttu.

 


1. Säästukupongide kasutamine



Kindlasti oleme kõik näinud, kuidas mõni vanem naisterahvas poes müüjale sooduskupongi ulatab, kuid tegelikult peaksid sedasama tegema ka mehed. Peaaegu kõik suured poeketid pakuvad mingil ajal tarbijasoodustusi ning elektroonikakauplused, segakaubamajad, toidupoed, restoranid ja hotellid teevad sageli ülisoodsaid pakkumisi,



Miks me seda ei tee? Olgem ausad. Me ei kasuta säästukuponge, sest me oleme liiga laisad, et nendega jännata, ning me ei taha jätta ihnuskoi muljet. Kogu lugu.



Miks me peaksime? Kes ei tahaks aeg-ajalt natuke raha säästa? Arvestades, et meil tuleb ainult jälgida ajalehes avaldatavaid ja poes väljas olevaid kuulutusi, jääb täiesti arusaamatuks, miks me ei võiks kuponge ja kleepse koguda. Pealegi, mida rohkem me säästame näiteks toidukaupadelt, seda enam saame kulutada õllele ja elektroonikale.

 


2. Regulaarne tervisekontroll



Tavaliselt on arsti või hambaarsti juurde minek meie jaoks viimane abinõu, kui nikastatud pahkluu on paisunud greibisuuruseks või hambavalu on muutunud väljakannatamatuks. Ent ometi peaks iga mees laskma end regulaarselt kontrollida – kui mitte suguhaiguste ja vananemisega seotud hädade (eriti südame- ja eesnäärmetõbede) pärast, siis vähemalt selleks, et elada üldiselt tervislikult.



Miks me seda ei tee? Enamik inimesi lähtub selles valdkonnas kahest põhimõttest: see, millest me ei tea, ei tee meile midagi halba, ning enamik valusid läheb ise üle või on talutavad.



Miks me peaksime? Tobe uhkus ja hirm võib meid takistada märkamast ja kõrvaldamast väikesi probleeme, enne kui nad tõsiseks muutuvad. Pealegi on lõbus haiglaõdedele külge lüüa.

 


3. Retseptide järgimine



Kokkamine peaks olema üldiselt iga kaasaegse linnastunud mehe eesmärk, kuid veel tähtsam on, et iga mees suudaks lüüa lahti kokaraamatu ja järgida seal kirjas olevat retsepti. Kui me ei tee seda naistele mulje avaldamiseks või uute lihtsate ja maitsvate toitude avastamiseks, siis vähemalt tuleks seda teha selleks, et teada täpselt, mida me sööme ja kuidas see on valmistatud.



Miks me seda ei tee? Ükskõik kui lihtne mõni retsept või kokaraamat ka ei ole, enamik mehi teab, et palju lihtsam on toitu tellida või abielluda.



Miks me peaksime? Suurem osa kokaraamatuid on nii lihtsad, et isegi ahv saaks neljakäigulise lõuna valmistamisega hakkama. Seega pole mingit põhjust, miks iga kodune toidukord ei võiks olla meie enda tehtud. Eriti oluline on see siis, kui oleme alustamas uut suhet või tahame lisada vürtsi oma senisele suhtele.

 


4. Asjade korrashoidmine



Millal sa viimati oma auto salongi sisemust puhastasid? Aga millal keret? Kas oled viimasel ajal oma särke triikinud? Või kuidas on lood kingadega? Kas need ei vajaks viksimist? Täpselt nii.Nimekiri meie tegemata jäetud pisitoimetustest on lõputu ning kuigi kiirel ajal on raske järjel püsida, peaksime seda siiski kindlasti tegema.Miks me seda ei tee? Lihtsam on loota, et asjad saavad kuidagi ise korda, mis teisisõnu tähendab, et me oleme laisad ja särkide triikimine on märksa ebahuvitavam kui korvpalli vaatamine.



Miks me peaksime? Kui asjad on korras, miks peaks siis üldse midagi uut ostma? Pealegi kui ostetud asjade eest hästi hoolitseda, näevad nad paremad välja, töötavad paremini ning kestavad kauem, nii et pikas perspektiivis säästab see raha.

 


5. Kasutusjuhendi lugemine



Kui vaatad oma kodus otsiva pilguga ringi, avastad tõenäoliselt, et sinu elektroonika, auto ja tarbeseadmete kasutusjuhendeid pole kordagi loetud (kui need sul üldse alles on).



Miks me seda ei tee? Kes ikka vajab, et mingi väike mitmekeelne vihik teda juhendaks? Pealegi on nad pooltel kordadel täiesti loetamatud. Kas DVD-mängija funktsioonide selgitamiseks on tõesti vaja kasutada muistseid hieroglüüfe?



Miks me peaksime? Kui ruumilise heli süsteem on õigesti üles seatud, saab filme vaadata nii, nagu see on mõeldud – valju ja tõetruu heliga.

 


6. Korralik pesupesemine



Enamik meist alustab pesupesemist heade kavatsustega. Me tahame seda teha regulaarselt ja õigesti, kuid meil on raskusi sildil toodud juhiste järgimisega ning lõpuks juhtub ikka nii, et värviline ja valge pesu on segamini, puhtad riided satuvad mustade peale ning kõige enam triikrauda vajavad riided jäävad triikimata.



Miks me seda ei tee? Kõik teavad, et pesupesemine on nõme – sellepärast me lähtumegi seda tehes sageli põhimõttest “mida kiiremini, seda parem”. Mõistagi on selline suhtumine siin põhisüüdlane.



Miks me peaksime? Kui meie rõivad on lohakad, määrdunud või kortsus, ei jäta me teistele inimestele endast just kõige paremat muljet, eriti tööalaselt.

 


7. Eelmäng



Naistele meeldib eelmäng, aga enamiku meeste jaoks on see justkui ümber nurga rääkimine.Tegelikult on üsna raske põhjendada, miks see nii on. Suuremale osale meist ju meeldib naistepesu, me naudime õrritamist, puudutusi, rollimänge ja limpsimist, aga mingil põhjusel painab meid kinnisidee, et asjadega tuleb kiiresti ühele poole saada.



Miks me seda ei tee? Meie varustus on meile antud asja pärast, miks siis paratamatut lõppeesmärki edasi lükata? Ei saa ju süüa lõputult eelroogi, kui tahaks juba prae kallale asuda. Eriti kehtib see neil öödel, kui oleme väsinud ja ainus, mida me tahame, on juba asjaga peale hakata.



Miks me peaksime? Kui me teeme rohkem eelmängu ja võtame aega, et oma naist pöördesse ajada, on lõpptulemus seda magusam.

 


8. Vanade asjade minemaviskamine



Igal mehel on mõni lemmiksärk, -müts või -kingapaar. Nendest on raske lahkuda, isegi kui nad ei sobi täiskasvanud mehe garderoobi. Lihtne on arvata, et neid võib veel kunagi vaja minna.Ent miks ometi on meil veel alles need vanad autopostkaardid? Või kõigi käidud kontsertide piletid? Või siis need 1987. aastast pärit ostutšekid. Need on vaid mõned näited ebavajalikest asjadest, mida me peaksime õppima ära viskama.



Miks me seda ei tee? Kui keegi ükskord hakkab meie elulugu kirjutama, muutub kogu see rämps hindamatuks. Või mis siis saab, kui järgmisel päeval pärast äraviskamist on meil vaja just seda telekava, mille kaanepildil on Hannes Võrno?



Miks me peaksime? Suurem osa sellest kasutust pahnast, mida me kokku kuhjame, ei tee muud kui kogub tolmu ja võtab enda alla kasulikku pinda.
 

 

9. Telekavaatamise piiramine



Kuigi koju jõudes võib su esimene soov olla diivanile vajuda ja teleka ette unelema jääda, mõtle, kui palju muid asju sa jõuaksid ära teha, kui sa vähem seda kasti vahiksid. Näiteks võiksid minna sinna trenni, millest sa alati räägid, või isegi lugeda raamatut. Need alternatiivid ei kõla just väga põnevalt, aga samas mitu korda sul siis ikka on vaja vaadata, kuidas saates Pimp My Ride auto pagasiruumi X-boxi paigaldatakse.



Miks me seda ei tee? Vaatamata sellele, et telekava ei paku suurt midagi, püsib enamikus meist kustumatu lootus avastada mõni põnev saade. Me ju teame, et käimasolev saade võib küll olla kohutav, aga ühel hetkel me leiame selle telemängu, filmi või saate, mis väärib vaatamist.



Miks me peaksime? Arvestades, kui palju on tänapäeval halbu tõsielusarju, võib liigne telekavaatamine olla tõeline ajaraisk. Eriti kehtib see suviti, mil programmi täidavad kordused ja soe ilm kutsub kodunt välja.

 


10. Toidu säilivusaja vaatamine



Kas külmiku ukse avamine on sinu jaoks hirmutav? Kui on, siis tea, et sa pole ainus. See kohutav roiskumislehk, mida me kardame, lööb vastu päris paljude meeste külmkappidest.Ning kuigi osalt on see tingitud sellest, et me ei viitsi vana toitu välja visata, algab probleem juba varem. Meestena ei vaevu me tihti toidupoes näiteks juustu, piima, mahla või liha ostes selle aegumistähtaega vaatama.



Miks me seda ei tee? Sest toidu ostmine on nagu pesupesemine – tihti on see tõeliselt tülikas, nii et me tahame sellega kiiresti ühele poole saada ja ei keskendu. Samuti ei ole abiks see, et enamasti on meie tähelepanu toidupoes suunatud seal viibivate naiste kiikamisele.



Miks me peaksime? Toidumürgitusest ja salmonelloosist hoidumine ei tee kellelegi halba.Samuti võime säästa natuke raha, kui me ei pea kaks päeva pärast ostmist poolt oma külmkapi sisu minema viskama.

 


11. Koduste toru- ja elektritööde usaldamine professionaalidele



Kas usaldaksid ennast oma pimesoolt lõikama? Miks siis arvad, et suudad ise oma koduse elektrisüsteemi ümber ehitada? Mõistagi tundub meile, et tilkuvat kraani või vigast kaitsmekarpi on lihtne parandada ja tõepoolest see on meie kodu, aga tõele näkku vaadates me ei tea ju neist asjust suurt midagi. Olgem ausad: me oleme tavalised inimesed, mitte supermeistrimehed ning kuigi teise mehe kohalekutsumine seda tööd tegema võib olla väga valus, peaksime need tööd siiski professionaalidele jätma.



Miks me seda ei tee? Nagu oma territooriumi valvavatel loomadel on meil raske vaadata, kuidas teine mees meie eest probleeme lahendab ning saab endale ka sellega seotud naudingu.



Miks me peaksime? Miski ei riku nädalavahetust rohkem kui üleujutus keldris, välja arvatud ehk elektrilöök. Oma pere ja kodu ohutuse tagamiseks tuleb tekkinud probleemide kõrvaldamiseks kohale kutsuda ikka eksperdid.

 


12. Suurte rindade jõllitamisest hoidumine



Meie praegusel eluetapil ei tohiks silme alla jääv kopsakas rinnapaar olla enam midagi erilist.Isegi kui me jätame kõrvale isiklikud kogemused, on enamik mehi rindade kujutistega meediakanalitest niigi üle ujutatud. Mis seal siis ikka erilist? Võiks arvata, et nüüdseks oleme me selle vaatepildiga nii harjunud, et ei pane seda enam tähelegi. Miks küll põgus pilt suurtele tissidele meid täielikult halvab, olgugi et vaid põgusaks hetkeks?



Miks me seda ei tee? Seda need on ju rinnad ja nad on suured … lõppude lõpuks nad ju väärivad teatavat tähelepanu, eriti arvestades kui sageli me neist unistame.



Miks me peaksime? Ka väiksemad rinnad väärivad tähelepanu. Pealegi hakkab suurte rindade mõjuvõim meie üle pikapeale meeste mainet kahjustama. Pidage meeles, et sugude võitluses ei tohi me oma nõrkusi paljastada.

 

Mida arvad, kas mehed peaks tõesti NEID ASJU tegema või pole need niivõrd olulised?

 

Read 11502 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Hoolda näonahka õigesti: igale nahatüübile oma nipid!

Esimeseks sammuks oma naha eest hoolitsemisel peaks olema nahatüübi määramine: alustagem kas või sellest, et kõik kreemid, näoveed ja –piimad muutuvad

Loe edasi »
Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valida. Tavaliselt võtame klassikalise musta. Samas on ju praegu ripsmetuššide valik nii suur, õige värv

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 168 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt

Loe edasi »
ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vit

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun