Kirss.Net

Tuesday, 28 July 2009 15:35

Atkinsi dieet: 3 sammu ideaalse kaaluni

Rate this item
(1 Vote)

Atkinsi dieet on maailmas tuntumaid madala süsivesikute ja kõrge valkude sisaldusega dieete. Loodud 1972. aastal doktor Robert Coleman Atkinsi poolt, on dieet tänaseks vallutanud paljude naiste ning ka dietoloogide poolehoiu.

dieet

Dieedi autor väitis, et ülekaalu peamiseks põhjustajaks on süsivesikud, seetõttu tuleb nende tarbimist piirata. Atkinsi dieet kiirendab ainevahetust ning koosneb kolmest etapist: sissejuhatavast, peamisest ja lõpetavast.


MIDA VÕIB SÜÜA? Munasid, pasteeti, talleliha, praetud sealiha, rasvast kala, oliiviõli.


MIDA EI TOHI SÜÜA? Leiba, pagaritooteid, makarone, kartulit, magusaid puuvilju, maiustusi, suhkrut.


PUUDUSED. Dieet on väga RANGE. Pikaajaline dieet võib põhjustada südamehäireid. Dieedi pidamisel peaks lisaks manustama C vitamiini, beeta-karoteeni ja kaaliumi ning juua palju vett. Dieet ei sobi maksahaigustega ja kõrge kreatiniini sisaldusega veres inimestele.


EELISED. Dieet on üsnagi efektiivne, arvestades sellega, et toiduhulk on soliidne ning seetõttu ei pea otseses mõttes nälgima. Inimene tunneb ennast hästi ning ei märka energiapuudust.


Dieedi esimene faas, mis kestab kaks nädalat, on kõige rangemate piirangutega – süsivesikute tarbimist piiratakse 20 grammini päevas, et organism läheks kiiresti ketoosiseisundisse. Lubatud on süüa kala, liha (eriti lahjemat liha, sh linnuliha), koort, juustu, veidi lehtsalatit ja vähesel määral teatud muid aedvilju. Loobuma peab leivast, saiast, pastaroogadest, enamikust juurviljadest, riisist, kartulist, küpsistest, suhkrust, piimast, kohvist, teest ja alkoholist. Selle perioodi vältel toimub kõige kiirem kaalukaotus – vahel kuni 4 kg nädalas. Teises faasis suurendatakse süsivesikute tarbimist iga päev 5 g võrra, kuid jäädes tasemele, kus toimub kaalukaotus (alla 40 g päevas). See faas lõpeb 4,5 kg enne soovkaalu saavutamist. Algab üleminekufaas, kus järk-järgult suurendatakse süsivesikute tarbimist tasemeni, kus kehakaal püsib stabiilsena. Järgneb ideaalis elu lõpuni kestev hooldusfaas, kus omandatud toitumisharjumused peavad kinnistuma.


NÄIDISMENÜÜ.


Hommikusöök: muna peekoniga, kohv kofeiinita või tee
Lõunasöök: veiselihakotlet juustu ja sinepiga
Õhtusöök: naturaalne puljong, suur loomamaksatükk, väike portsjon köögiviljasalatit, puuviljatarretis


NÄIDISMENÜÜ 2.


Hommikusöök: omlett singi, tomatite ja avokaadoga
Lõuna: grillkana rohelise salatiga
Õhtu: biifsteek röstitud spargliga


Atkinsi dieet saavutas eriti suure populaarsuse Ameerika Ühendriikides ja Euroopas 2003.-2004. aastal ning seda on järginud mitmed meelelahutustööstuse staarid. Atkinsi dieet muutis süsivesikute vältimise populaarmeedias moeteemaks.


Allikas: wikipedia, internet

pilt: sxc.hu

Read 30767 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Ilusate ripsmete saladused

Mis oleks ilusam, kui pikad kohevad ripsmed? Kuidas seda saavutada? Muidugi on ju olemas ripsmepikendused, kuid need on vastunäidustatud allergikutele

Loe edasi »
KOSMEETIKAVAHEND OTSAS?

Mingi kosmeetikavahend on otsas, seda on aga otsekohe vaja? Ära paanitse!

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 157 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valid

Loe edasi »
Mis vanuses naised on kõige ilusamad?

Aastatega muutub iga naise välimus – isegi vaatama

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun