Kirss.Net

Sunday, 06 June 2010 11:07

5 dieeti, mis tõesti töötavad

Rate this item
(1 Vote)

ÜKS TÕESTISÜNDINUD LUGU: Stiilne ja sihvakas 19-aastane tütarlaps oli otsustanud koos sõbrannadega dieeti pidada. Kusjuures mitte tavalist, vaid ülitõhusat varianti: igasugune söömine on keelatud, võib juua vaid sidruniga mineraalvett. Keegi küsib, kaua on ikka võimalik üksnes veest elada... Meie kangelanna ja tema sõbratarid valisid selle range dieedi pikkuseks 21 päeva. Lubadused olid küll ilusad: kolme nädala möödudes ärkad ilusate juuste, terve naha ning seksika kehaga.  

dieet 

Tütarlapse sõbrannad suutsid vastu pidada vaid 2 päeva, kuid meie vastupidav kangelanna, näljane ja närviline, elas üle need 21 päeva. Ta oli enda üle väga uhke, kuigi peegelpilt polnud just eriti rõõmustav: kurnatud ilme, sinised silmaalused, tuhmid juuksed... Umbes kuu aja pärast hakkas tütarlaps kiiresti kaalu juurde võtma, kuigi enne dieeti polnud tal liigse kaaluga probleeme.

 

Et nendega, kes tahavad sel suvel kaalu langetada, ei juhtuks midagi taolist, toome välja 5 tõesti toimivat dieeti. Kuulsa ameerika ajakirja Daily Beast autorid viisid läbi mitu uuringut, et välja selgitada organismi jaoks kõige leebemad, kuid ühtlasi tõhusad ja lihtsad dieedid. Järgmiste dieetidega ei kaotata küll 7-9 kg nädalas, vaid arvestada tuleb 7-15 kilogrammiga poole aasta jooksul. 

dieet 

 

Kuldmedal: Volumetics ehk vedel dieet

 

Põhinipp: kõik toidud sisaldavad palju vedelikku

 

Toitumissüsteemi leiutajaks on Ameerika üks kuulsamaid toitumisspetsialiste Barbara Rolls. Dieedipõhimõtetest on küll palju kirjutatud, kuid raamatut ennast pole veel keegi eesti keelde tõlkinud.

 

Tühje kaloreid sisaldava toidu asemel(näiteks küpsise, krõpsude jmt) soovitab Rolls eelistada kõrge kiudainete ja vedeliku sisaldusega roogasid(näiteks supid ja köögiviljad). Selline toit annab täiskõhutunde pikemaks ajaks ning aitab vältida ebatervisliku toidu söömist ja nn emotsionaalset nälga. Dieet tasakaalustub soolestiku mikrofloora, mis mõjutab hästi naha, juuste, küünte ja kaalu seisundit.

 

dieet 

 

Hõbemedal: Väherasvane dieet

 

Põhinipp: süüa väherasvast või rasvatut toitu

 

Päevamenüüd planeerides eelista väherasvast toitu: selliselt talitades kaitsed oma südant ja tervist ning langetad kaalu kiiresti ja tühise vaevaga. Sellisele järeldusele jõudsid Ameerika Südame Assotsiatsiooni(American Heart Association) dietoloogid 2008. aastal pärast vabatahtlike toitumisharjumuste analüüsi. Unusta valkude ja süsivesikute piiramine, põhirõhk tuleb panna rasvase toidu kalorite lugemisele(rasvase toiduga pead saama mitte üle 30 % päevakaloreid). Kusjuures küllastunud rasvhapped peaksid moodustama 10 % sellest kogusest(söö küpsetisi, kiirtoitu, magusat ja liha mitte sagedamini kui 1-2 korda nädalas, 100 g piires). Meestel on lubatud süüa 1800 kcal ning naistel 1500 kcal päevas.

 

dieet 

 

Pronksmedal: Atkinsi dieet

 

Põhinipp: süsivesikute range piiramine

 

Atkinsi dieet on maailmas tuntumaid madala süsivesikute ja kõrge valkude sisaldusega dieete. Loodud 1972. aastal doktor Robert Coleman Atkinsi poolt, on dieet tänaseks vallutanud paljude naiste ning ka dietoloogide poolehoiu. Dieedi autor väitis, et ülekaalu peamiseks põhjustajaks on süsivesikud, seetõttu tuleb nende tarbimist piirata. Atkinsi dieet kiirendab ainevahetust ning koosneb kolmest etapist: sissejuhatavast, peamisest ja lõpetavast. Võrreldes eelmistega tagab dieet üsna kiire kaalukaotuse.

 

dieet 

 

Neljas koht: Vahemeredieet

 

Põhinipp: tuleb süüa võimalikult palju köögi- ja puuvilju, pähkleid, tarbida oliiviõli, vähendada liha söömist.

 

Vahemere dieeti võib pidada terve elu vältel. Tänu spetsiaalsele päevamenüüle aitab dieet langetada kaalu aeglaselt, kuid kasuga. Dieet sisaldab palju aurutatud ja küpsetatud toitu, samuti kalarasva, mis on rikas omega 3 poolest. Kaalukaotus on küll aeglane – 0,5-1 kg nädalas – kuid see-eest lihtne. Süüa võib puu- ja köögivilju, rasvast kala, väherasvast liha, täisteraleiba, putru, makarone, oliiviõli, pähkleid, mereande. Vältida tuleks praetud, suitsutatud rasvast liha, maiustusi, saia, saiakesi. Vahemere dieedist loe lähemalt siit: http://www.kirss.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2449:vahemere-dieet-imelihtne-ja-vaega-kasulik-kaalulangetamine&catid=47:dieediklubi&Itemid=174

 

dieet 

 

Viies koht: Kaalujälgijad(Weight Watchers)

 

Põhinipp: kalorite asemel kasutatakse punkte(nii on lihtsam), lisaks korraldatakse aeg-ajalt dieeditajate kokkusaamised moraalse toetuse jaoks.

 

Enamik köögi- ja puuvilju annab 0 või 1 punkti. Maiustused, küpsetised, rasvane liha, vorst, kiirtoit sisaldavad mitmeid kordi rohkem punkte. Näiteks saad 7 banaaniga 7 punkti, kuid ühe hamburgeriga tervelt 12. Üks toidukord = üks toit(näiteks köögiviljasupp, väherasvane liha või kala salatiga, puuviljavorm, smoothie, omlett köögiviljadega). Päevas on 4-5 toidukorda. Mida rohkem sa kaalud, seda rohkem punkte võid endale lubada. Näiteks alla 70 kg = 18 p, 71-80 kg = 20 p, 81-90 kg = 22 p, 91-100 kg = 24 p, rohkem kui 100 kg = 26 p. Lisaks tuleb kõik oma punktid kanda päevikusse. Trennid annavad õiguse lisapunktidele, mida võib kulutada vastavalt oma soovidele(näiteks magustoidule). Süsteem tundub keerulisena, kuid on osutunud äärmiselt tõhusaks.

 

Kirss.Neti lugeja! Iga naine teab, kui raske on säilitada ilusat figuuri või siis kui raske, peaaegu et võimatu on kaalu langetada. AITAME TEINETEIST! Jagame nõuandeid, tõhusaid dieete ja tervisliku eluviisi nippe! Kui sa tead mõnda head dieeti - eriti, kui oled ise seda proovinud ja selle abiga kaalu langetanud -, räägi sellest ka teistele! Oma dieedi saatmiseks võid kasutada MEIE VORMI või saata see meili teel siia This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

pildid: sheknows.com; sxc.hu

Read 31722 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Meik, mis köidab mehi

Ühelegi naisele pole ilmselt saladuseks, et meestel on hoopis teistsugune ettekujutus ilusast naisest ning ideaalsest meigist. See johtub faktist, et

Loe edasi »
Ideaalsed rinnad – kõik on sinu teha!

Rinnahooldus sisaldab palju komponente: massaaž, kosmeetika kasutamine, kontrastsed protseduurid, harjutused...

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 396 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

KOSMEETIKAVAHEND OTSAS?

Mingi kosmeetikavahend on otsas, seda on aga otsek

Loe edasi »
Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roo

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

KÜÜNED TUGEVAKS!

Pikad, puhtad ja tugevad küüned on iga n

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun