Kirss.Net

Wednesday, 30 September 2009 12:34

Kuidas väljuda dieedist?

Rate this item
(0 votes)

 
Dieedi läbimine on raske, kuid veelgi raskem on mitte murduda peale diieedi lõppu. Statistika näitab, et 90-95% inimestest, olles edukalt paar kilo dieedi käigus maha võtnud, on siiski kokkuvõttes lõpetanud oma endise kehakaaluga või isegi suurema kaaluga.
 
 
dieet 
 
 
Üritame aru saada, miks see juhtub. Meie keha harjub dieedi ajal töötama ökonoomsemalt ja vähendab metabolismi taset. Kui väga täpselt mõõta kehatemperatuuri, võib näha, et dieeti puhul väheneb keha temperatuur keskmiselt paari sajandiku kraadi võrra. Kogeme pidevat väsimust, uimasust- meie organism üritab meid energiat säästma panna ja sageli peame sellele alluma...


Dieedid hoiavad meie keha veel pikka aega samas režiimis peale dieedist väljumist. Aga peaaegu tervet ülejääki (ülejääk võrreldes sellega, mida me tarbime dieedi ajal) hakkab nüüd keha endasse talletama.


Mõned väga lugupeetud teadlased usuvad, et aju alateadvus "mäletab" sellist näljaperioodi ja annab käsu teatud kehasüsteemidele tekitada "ettenägematute kulude reserv", et keha oleks valmis uueks selliseks perioodiks. Ja mida tihedamini ja kauem me jäigal ja tasakaalustamata dieedil oleme, seda tugevamateks need aju poolt väljastatud käsud muutuvad.


Kuidas siiski väljuda dieedist? Kuidas jõupingutusi nõudnud tulemusi hoida?



Esimene reegel: Ära rahune!
 

Niisiis, viimane päev on käes ... piinlemine on läbi ... nii palju pidi taluma… homme lasen ennast lõdvaks.. Visake sellised mõtted peast! Teil on veel ees mõned päevad, mille jooksul tuleb teil oma toitumist piirata- mitte nii tõsiselt kui dieedi ajal, kuid siiski...


Teine reegel: sujuvalt ja järk-järgult.
 

Pärast dieedi lõpetamist peab toidu mahtu ja kalorsust tõstma aeglaselt ja järk-järgult. Jätkuvalt on soovitatav kasutada samu tooteid, mis olid aluseks dieedile,suurendades järk-järgult ka nende kogust. Kui olete nendest toodetest väga väsinud siis asendage need teiste, kuid sarnase koostise ja omadustega toodetega. Aga sel juhul mitte kõik korraga, vaid 1-2 toote kaupa päevas! Sama kehtib ka dieedi ajal keelatud toodete kohta.
 

Esiteks valige kasulikud, vitamiinide ja mikroelementide poolest rikkad tooted: ürdid, puuviljad, juurviljad (nii toored kui ka ümbertöödeldud), tailiha (kuid mitte vorste ega konserveeritud tooteid), lahjad piimatooted, juust ja kohupiim. Aga saiakeste, kookide, pasta, peekoni, suitsutatud ja teravate vürtside tarvitamist on parem edasi lükata (parem on küll tegelikult nad üldse ära unustada).


Sõltuvalt dieedist võib sellest väljumine võtta aega 2-3 kuni 7-10 päeva. Mida pikem ja karmim on dieet, seda sujuvam peab olema sellest väljumine. Selle aja jooksul tuleb järk-järgult jõuda täielikult tasakaalustatud tervisliku toitumise režiimi, millest peab kinni hoidma.


Kolmas reegel: usaldus ja optimism!
 

Kui olete suutnud säilitada head tuju ja enesekindlust kogu raske dieedi jooksul, ei luba te ju endale lõpus läbi kukkuda? Loomulikult suudate te dieedi lõpuni viia!
 
pilt: sxc.hu 
 

Read 6275 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Marjatooni huulepulk: selle suve populaarseim - meik nagu staaridel

Rasketel kriisiaastatel on eriti suur nõudlus naiste huulepulkade järele. Miks? Soetada midagi kallist pole võimalik, huulepulk on aga alati taskukoha

Loe edasi »
Põsepuna ABC

Kui jutt käib põsepunast, siis jagunevad naised kahte kategoorilisse rühma: nendeks, kes ei kujuta oma elu ilma põsepunata, ja nendeks, kes seda üldse

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 163 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »
Missugused kulmud on moes?

  VASTUS ON LIHTNE JA LÜHIKE: Pikad, paksud ja kon

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun