Print this page
Monday, 02 August 2010 12:30

25 nippi, kuidas langetada kaalu dieetideta

Rate this item
(0 votes)

Üldteooria, et kaalulangetamiseks tuleb kulutada rohkem kaloreid kui tarbida, on teada kõigile. See-eest on 25 olulist detaili, mis aitavad kaalu kaotust lihtsamaks muuta. 

kaal 

pilt: dreamstime.com 

 

Vali vähemalt 10 alljärgnevast nõuandest ning võid olla kindel, et märkad juba suve lõpuks positiivseid muutusi.

 

1.        Korruta oma ideaalkaal kilogrammides 20-ga ning sellisel viisil saad teada, kui palju kaloreid vajad igapäevaselt ideaalkaalu saavutamiseks.

 

2.      Pööra tähelepanu Ida meditsiinile. Üks kord nädalas nõelravis käivad inimesed kaotavad kolme kuuga 4,5 kilogrammi rohkem ning on teaduslikult tõestatud, et akupunktuur vähendab isu.

 

3.      Lisa jogurtisse veidi kaneeli – nii saad maitsva ja rasvapõletava magustoidu. ½ teelusikat kaneeli päevas kiirendab märgatavalt ainevahetust.

 

4.     Naera! Naerdes iga päev 10-15 minutit, kaotad aastaga 2 kilogrammi, sest nädalas kulutad 280 kalorit rohkem.

 

5.      Hakka sööma tšillipipart. Tšillipipras sisalduv kapsaitsiin teeb ainevahetuse 25 % võrra kiiremaks ning varustab organismi suure hulga C vitamiiniga, mis muudab omakorda rasva energiaks.

 

6.     Kuluta 2 minutit päevas oma hingamise jälgimisele. Hinga sügavalt, lõdvestunult ja loomulikult. Hingamisrütm on individuaalne ja sa tunned, kui oled oma õige rütmi leidnud. Stress on ülesöömise peamine põhjus: õige hingamine aitab vabaneda stressist ning vaigistada näljatunnet.

 

7.      Tee trenni hommikuti. Nii põletad rohkem rasva kui muul päevaajal: keha on sunnitud kasutama rasvas leiduvat energiat.

 

8.     Lülita telekas söömise ajaks välja: nõnda suudad vältida ülesöömist ning kaotad aastaga 3,5 kilogrammi.

 

9.     Söö vähemalt kolm korda nädalas sojakastet. Uurimused on näidanud, et sojavalgud aktiveerivad ajuretseptoreid, mis vastutavad täiskõhutunde eest.

 

10.   Tegele jooksmisega! Jooksurada on terviseklubi treeningseadmete edetabelis esikohal ning selle energiakulu on samuti kõige suurem.

 

11.     Lõika kõik toiduained, mida saab lõigata, viiludeks. Tänu sellele tarbid 20 % võrra vähem kaloreid, sest siis sööd 27 % võrra aeglasemalt.

 

12.   Kuula süües rahulikku muusikat: nii saad lõdvestuda, sööd aeglasemalt ning vähem.

 

13.    Rohkem seksi, vähem stressi! Lisaks faktile, et 20 minutiga kulutad 150 kalorit, pea meeles sedagi, et seksi ajal toodab organism ainevahetust kiirendavat hormooni.

 

14.   Söö granaatõunu. Nende seemnetes sisalduv õli vähendab organismi võimet koguda rasva. Pealegi on nad magusad ning võivad edukalt asendada kooki ja kommi.

 

15.   Ära unusta spinati, mis annab 2 korda rohkem kiudaineid kui teised köögiviljad. Kiudained viivad organismist mürgid välja ning aitavad seega kaalust alla võtta.

 

16.   Eelista kitsejuustu. Nii hoiad kokku 40 % kaloreid.

 

17.   Söö ainult laua taga ning väldi vahepalasid. Kuigi päev on tööd ja tegemisi täis, leia pool tundi rahulikuks eineks, sest nõnda sööd kolmandiku võrra vähem.

 

18.   Läätsed on ülikasulikud! Süües iga päev läätsedega toitu, kaotad 10 nädalaga 7 kilogrammi.

 

19.   Hommikusöök on päeva tähtsaim toit – ära jäta seda vahele, sest muidu tarbid ligi 100 kalori võrra rohkem. Uurimused on näidanud seoseid hommikusöögi söömise ja pikema eluea vahel. Samuti on teada, et kes sööb korralikku hommikusööki, sööb päeva jooksul vähem ebatervislikke vahepalasid.

 

20.Söö õunu enne iga toidukorda. Selliselt talitades vähendad toidukorra 187 kalori võrra.

 

21.   Pese pärast söömist alati hambaid. Selle hügieeniprotseduuri järel ei tahetagi pikka aega süüa.

 

22.Kahvlitrikk. Söö kõike kahvliga. Paljud paksuks tegevad toiduained(küpsised, kartulikrõpsud) on siis välistatud.

 

23.  Õiges rütmis.Toitumisspetsialistid soovitavad süüa midagi iga kolme-nelja tunni järel, sest selline toitumisrütm on optimaalne ja aitab vältida hundiisu teket. Ära jäta söögikordi vahele!

 

24.Enne kui toitu juurde tõstad, oota mõni minut. Selleks et organism saaks küllastumissignaali, läheb veidi aega. Kontrolli ennast olukordades, kus on ülesöömise võimalus.

 

25.Väldi energiajooke, mis annavad organismile korraga palju energiat, sest paari tunni möödudes tekib hoopis energiapuudus, mis paneb meid sööma.

Read 12200 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun