Kirss.Net

Print this page
Thursday, 09 September 2010 15:00

Dieeditajate tüpoloogia – millisesse rühma kuulud sina?

Rate this item
(0 votes)

Kõik naised on üksteisega sarnased ühe tunnuse: dieeditamise poolest. Nii mõnigi vastab, et see pole tõsi ning ta polevat dieeti pidanud, kuid oma keha ja kaalu üle on kindlasti igaüks meist mõelnud. Isegi kõige saledam tütarlaps võib ühel hommikul avastada, et ideaalist eraldab teda vaid mõni kilogramm. Oma kaalu pärast muretsemine – olgu ta kas suur või väike – iseloomustab peaaegu kõiki õrnema sugupoole esindajaid.

Niisiis, uurides naisi dieetide ja tervisliku eluviisi vaatevinklist, võib koostada omapärase kaalulangetajate tüpoloogia, väidavad psühholoogid.

 dieet  

 

Mõtlejad piirduvad dieedile mõtlemisega, kuid jõuavad üsna harva reaalsete tegudeni. Just seda tüüpi naiste käest on võimalik sageli kuulda, et neile soovitati maagilist dieeti ning nad hakkavad seda homsest järgima. Huvitav, aga paari päeva möödudes avastab mõtleja veelgi parema dieedi ning veel nädala pärast kuuleme samasugust fraasi, kuid maagilisest dieedist saab suurepärane.

 

Kaalulangetajate teine kategooria on naised-lubajad, kes lükkavad dieedi pidevalt homse peale edasi. Need naised leiavad ilmtingimata kõige efektiivsema ning kasulikuma dieedi, koostavad suure hoolikusega päevamenüü ning otsustavad seda homsest järgima hakata. See müstiline homne päev ei saabu aga kunagi, kuna järgmisel päeval lubatakse dieeti alles homme alustada.

 

Eelmisega sarnane variant on „Esmaspäevast dieedile – naised“. Erinevalt mõtlejatest ning lubajatest, alustavad nad tõepoolest dieeti, kuid peavad vastu maksimaalselt kolm päeva, sest otsustavad, et selline elu neile absoluutselt ei sobi. Söönud ennast kolmanda päeva õhtul täis, otsustab seda tüüpi naine nädala lõpuni puhata ning alates esmaspäevast uut dieeti katsetada.

 

Naised-spioonidon ülimalt ettevaatlikud. Sellised kaalulangetajad ei räägi kellelegi, et on hakanud dieeti pidama, sest peavad seda millekski rumalaks ja ebavajalikuks(pole välistatud, et sellisel arvamusel on ka nende tuttavad/sõbrad/sugulased, kes püüavad oma seisukohti ka teistele peale suruda). Spioonid kõhnuvad aeglaselt, kuna on valinud võimalikult leebe dieedi, et teised ei hakkaks neid kahtlustama.

 

On ka selliseid naisi, kes ei suuda ennast piirata. Põhjuseid on mitmeid: pole harjunud, pole soovi, ei kujuta oma elu ilma šokolaaditordita ette. Enamasti on neil siiski vaja kaalu langetada ning sel juhul tõttab appi sport.

 

Spordinaised ei pea mingit erilist dieeti, vaid panevad rõhku füüsilisele koormusele. Võimaluse korral käivad nad ujulas ja jõusaalis iga päev, piinates ennast äsja söödud hamburgeri pärast. Olles kindel, et homses trennis suudavad nad veelgi rohkem kaloreid kulutada, hakkavad sellised naised kohe peale trenni sööma. Tänu aktiivsele spordiga tegelemisele ei võta spordinaised tõepoolest enamasti kaalust juurde, kuid ühtlasi ei suuda kaalu langetada, sest hakkavad rohkem sööma.

 

Dieedihullude jaoks on dieet elustiil, ilma milleta ei saa inimene eksisteerida. Ei, need ei ole ilmtingimata haiglase väljanägemisega anorektikud, kuigi seegi pole välistatud. Enamasti on nendeks ilusad ja terved naised, tõsi küll perfektsionistlike kalduvustega. Nad loevad kaloreid, toituvad tervislikult ning teevad mõõdukalt sporti. Tulemuseks on sale keha, mis on kindlasti plussiks. Negatiivseks pooleks on pidev toidule, kaloritele, spordile jmt mõtlemine, mis muudab selliseid naisi eraldiseisvaks koosluseks.

 

Õuna- või keefirifännid on need naised, kes ei langeta põhimõtteliselt kaalu, vaid korraldavad endale regulaarselt ühepäevadieete(milleks on enamasti õuna- või keefiripäevad). Teistele räägivad nad selliste dieedipäevade kasulikkusest, ise aga loodavad, et need paar päeva enesepiiramist aitavad vabaneda liigsest kaalust.

 

Tundsid end ära?Kui ei, siis mõtle ise välja, mis tüüpi sa oled ja kirjuta kommentaaridesse :)

Read 5936 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Missugused kulmud on moes?

  VASTUS ON LIHTNE JA LÜHIKE: Pikad, paksud ja konkreetsed!  

Loe edasi »
Õiget tooni lauvärv muudab sind kauniks! Kuidas seda leida?

Tänapäeva naine ei kujutaks oma elu ilma kosmeetikata ette. Õigesti valitud ripsmetušš, lauvärv ja huulepulk varjavad puudusi ning rõhutavad kõige ilu

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 174 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Vapustav LOOMULIK ILU. Kas meeldib?

Mis juhtub, kui kanda modelli näole korraga 365 ki

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste väljalangemine

Juuste väljalangemine on nagu kasvugi lo

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun