Kirss.Net

Tuesday, 12 October 2010 11:02

Miks ma kaalun palju?

Rate this item
(0 votes)

 

kaalInimene on võimeline muutuma ning see käib igaühe kohta. Tegelik küsimus seisneb mitte selles, kas me oleme võimelised midagi tegema, vaid selles kui passiivselt või aktiivselt suhtume isiklike muutuste protsessi ning kui otsustusvõimeliselt püüame luua uut inimest, kelleks tahaksime saada.

 

Isiklike muutuste protsessi kohta on tähtis teada kahte asja:

 

1)      Isiklike muutuste elluviimiseks on alati vaja aega – midagi ei muutu ühe sekundi või kui rääkida kaalust, siis isegi nädalaga.

 

2)      Ennast muuta saate ainult teie ise: seda tööd teie eest keegi ära ei tee. Muutuste jaoks on vaja aega ning teiepoolseid pingutusi. Näiteks praegu kulutate nii aega kui energiat selle teksti lugemisele.

 

Teisest küljest,kui jutt käib teie kaalust – keha kujust ja suurusest – on üsnagi tõenäoline, et olete positiivsete muutuste saavutamiseks juba kulutanud märkimisväärselt aega ning jõudu. Kahjuks on juhtunud nii(sest muidu te seda artiklit ei loeks), et rakendatud muutused, nagu toitumisharjumuste muutmine, dieet, füüsilise koormuse suurendamine, kas ei töötanud või ei pidanud te hiljem kaua vastu ning pöördusite endise eluviisi juurde. On loomulik, et selline olukord paneb teid kahtlema oma muutumisvalmidusse ning –võimalikkusse.

 

Kui olite kaalulangetamismeetodiks valinud ühe või teise dieedi, siis oleks teile lohutuseks, et te pole üksik oma tulemusteta võitluses: vastavalt statistilisele andmetele taastab 95-98% dieedil olijatest pärast dieedi lõpetamist oma endise kaalu. Ilmselt just sel põhjusel otsitegi dieedi alternatiive.

 

Kas olete nõus, et teil kulus palju aega, et saada selliseks, nagu te praegu olete? Mõistlik on järeldada, et selle seisundi efektiivne muutmine võtab samuti teatud ajaperioodi. Otse loomulikult tahate leida lihtsa ja silmapilkse kaalulangetamismeetodi, kuid kas sellist üldse on? Loodetavasti aitab alljärgnev tõestus teil aru saada, et dieedid, kaalulangetamispillid ja –teed ei ole suunatud tegeliku probleemi kõrvaldamisele, vaid võivad seda üksnes süvendada!

 

TEIE PROBLEEMIKS EI OLE LIIGNE KAAL

 

Tegelikult ei pruugi te märgatagi, milles seisneb teie tegelik mure. Teile tundub, et põhiprobleemiks on see, mida soovite muuta – liigne kaal. Kuid ülekaalulisus on üksnes sümptom.

 

Kujutage endale ette kirglikku suitsetajat, kes teatab, et köhib liiga palju ning küsib nõu, kuidas köhimisest lahti saada. Ilmselt püüate delikaatselt selgitada, et köhimine johtub suitsetamisest, kuid suitsetaja vastab: „Jah, seda ma tean, kuid vajan hoopis head köhavastast rohtu.“

 

Või hoopis joodikut, kes kurdab oma viletsa autojuhtimisoskuse ning sagedate avariide üle. Ta palub soovitada head autokooli, et oma juhtimisoskusi parandada. Teie soovitus oleks ilmselt vähem juua, kuid joodik ei jäta joomist maha, vaid läheb tasapisi ühistranspordile üle.

 

Arvatavasti teate, et selline meeleseisund, kui oma probleemi nähakse just sellisel viisil, on iseloomulik nii joodikutele, suitsetajatele kui ka teiste sõltuvuste puhul. Psühholoogias nimetatakse sellist mõtlemisviisi „faktide eitamiseks“ ning õigusteaduses „osaluse eitamiseks“ ehk teisisõnu keelduvad inimesed oma tegelikku probleemi tunnistamast. Vahe ülesööjate, joodikute ja narkomaanide vahel seisneb aga selles, et kui joodikud ja narkomaanid saavad lõpuks aru, et nende elus pole kõik korras, ei eksi nad enam oma probleemi allikas. Nii otsustatakse suitsetamine ja joomine maha jätta, selle asemel et osta köhavastane rohi või minna autojuhtimist õppima. 

 

Kui aga rääkida toidust ja nn „toidusõltlastest“, siis enamasti ei tee inimesed sellist otsust, vaid seavad endale eesmärgiks liigse kaalu ehk sümptomi kõrvaldamine. Tegelikule põhjusele ei pöörata aga tähelepanu.

 

Nõnda ütleb tüüpiline ülesööja: „Ma kaalun 20 kg rohkem kui peaksin, mulle ei sobi ükski kleit ning ma vihkan oma peegelpilti. Kuidas saaksin kaalust alla võtta?“ Kui talle vastatakse: „Sa peaksid vähem sööma...“, kuulete ilmselt: „Peaksin proovima seda nädalapikkust imedieeti, mida sõbranna soovitas.“

 

Pöörake tähelepanu: teie kaal EI OLE teie probleem, vaid tõelise probleemi tagajärg. Tegelik probleem seisneb selles, et sööte rohkem toitu, kui keha vajab! Mitte rohkem toitu, kui on vaja sõbrannal või teil endal 10 aastat tagasi, vaid rohkem kui te ise ja praegu vajate, oma pärilikkuse ja individuaalse ainevahetusega.

 

See, et just ülesöömine ja mitte liigne kaal on teie probleemiks, võib tunduda üksnes sõnademänguna, kuid mõelge sellele veidi rohkem, sest siin on olemas tähtis erinevus. Selle tähtsus peitub faktis, et mida rohkem olete seotud kaalulangetamiseesmärgiga(ehk sümptomi kõrvaldamisega), seda raskem on teil oma ülesöömist kontrollida!

Read 7457 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Ideaalse naise portree - kas sinu omaga sarnane?

Suitsetamine, joomine, ebatervislik toitumine, kollane naeratus ning tuhmid juuksed: ükski neist omadustest pole naise jaoks enam moes.  

Loe edasi »
Määra oma värvitüüp! Kas sa oled talve-, kevade-, suve- või sügisenaine?

Talve- ja suvenaine kasutab rohkem külmi värve, kevad ja sügis vastavalt sooje. Vaata, kes oled sina!

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 164 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eli

Loe edasi »
Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei p

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Õhukeste juuste hooldus

Selleks sobib kõik, mis lisab juustele k

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun