Kirss.Net

Sunday, 15 May 2011 11:36

Saavuta suveks ideaalne keha lähtudes oma hormonaalsest tüübist

Rate this item
(0 votes)

Dietoloogide arvates on iga naine võimeline kaalu langetama. Ta peaks lihtsalt rohkem arvestama oma kehaehitusega ning sellest lähtudes valima endale optimaalset dieeti.  

dieet  

pilt: freedigitalphotos.net  

 

Teadlased väidavad, et kehatüüp määratakse geenide tasemel juba ammu enne lapse sündimist. Seega tuleme siia ilma juba „etteantud“ proportsioonidega ning kui kellelegi need ei meeldi(ehk enamikule naistele), püütakse seda korrigeerida dieetide ja spordiga. Kuid millegipärast mõnedel see õnnestub ja teistel mitte.

 

Sinu saleduse saladus

 

Miks sul ei õnnestu kaalust alla võtta? Asi on selles, et kaalu langetamise intensiivsus sõltub paljuski hormoonide tasemest organismis – täpsemalt gestageenist, östrogeenist ja testosteroonist. Nende kolme hormooni tase ei saa kunagi võrdne olla. Üksnes arvestades hormoonide taset, on võimalik valida endale õiget toitumissüsteemi ja trenni.

 

Enda hormonaalse tüübi määramine

 

Gestageenne tüüp – peenike talje, väike rind, kitsad puusad. Näidiskehatüüp: näitleja Reese Witherspoon.

 

Östrogeenne tüüp – peenike talje, laiad puusad, kitsad õlad, naiselik tagumik. Laulja Beyonce on östrogeense tüübi hea näide staaride seas.

 

Testosteroonne tüüp – laiad õlad, kitsad puusad, suured rinnad. Selle tüübi klassikaliseks näiteks on näitleja Angelina Jolie.

 

Hommikusöök on kõikidel tüüpidel peaaegu sama: tee või kohv, 2-3 röstsaia moosiga või puuviljamüsli. Lõuna- või õhtusöögid peaksid eri tüüpidel ka erinevad olema.

 

Niisiis, kaalu langetamiseks peaksid gestageense tüübi esindajad eelistama lõunasöögiks valke ja süsivesikuid sisaldavat toitu, õhtusöögiks aga üksnes valgulist toitu. Lõunasöögiks: riisipuder, kanarinnak või omlett, köögiviljad. Õhtusöögiks: kala ja piimatooted.

 

Östrogeensesse tüüpi kuuluvad inimesed võivad lõunasöögiks süüa võileiba singi ja salatiga või makarone lihaga. Õhtusöök peaks sisaldama kanaliha ja köögivilju.

 

Testosteroonsele tüübile meeldib pärast hommikusööki süüa süsivesikuid ja maiustusi. See pole aga õige. Söö saiatooteid, maiustusi ja köögivilju üksnes hommikul, lõuna- ja õhtusöögiks võid süüa mereande, köögivilju ja kanaliha.

 

Samuti on kõigi tüüpide jaoks tähtis juua päevas 2-2,5 liitrit vett. Vesi puhastab organismi mürkainetest ning varustab rakke vajaliku vedelikuga. Üksnes sel viisil on võimalik kaalu langetades säilitada naha värskust ja noorust.

 

Allikas: Liza

 

Read 7453 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Meiginipid koolilõpetajale: leia oma ideaalne kombinatsioon!

Jäänud on veel viimased eksamid ning siis saabubki koolilõpetamise aeg. Kindlasti oled juba endale kleidi muretsenud ning mõelnud soengu ja meigi tege

Loe edasi »
Missugused kulmud on moes?

  VASTUS ON LIHTNE JA LÜHIKE: Pikad, paksud ja konkreetsed!  

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 188 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste sirgendamine

Pole midagi ilusamat kui luksuslikud, si

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun