Kirss.Net

Sunday, 21 August 2011 08:26

Mis värvi on sinu dieet?

Rate this item
(0 votes)

Dietoloog David Heber räägib oma raamatus „Mis värvi on sinu dieet?“, kuidas värvid meie organismi kaitsevad ning aitavad kaalu langetada. 

 

dieet  

pilt: freedigitalphotos.net 

 

Midagi uut puu- ja köögiviljadest

 

Igaüks teab, et puu- ja köögiviljad on kasulikud. Mida uut saab siis nende kohta raamatus öelda? Ilmselt seda, et kartul ei ole üldse sama mis punane tomat, oranž porgand või sinised mustikad.

 

Erivärvilised puu- ja köögiviljad lisavad dieedile unikaalset väärtust, seepärast ei tasu piirduda vaid ühe värviga. Iga puu- ja köögivili – olgugi ta punane, kollane, roheline või lilla – toob suurima kasu mingile kindlale kehaosale või leiab omapärase, unikaalse tervendava viisi sinu keha abistamiseks. Kuidas õppida õigesti valima erinevaid puu- ja köögivilju ja koostada oma päevamenüüd, mis orienteerub iga puu- ja köögivilja konkreetsetele kasulikele ainetele?

 

Avokaado roheline värv räägib sellest, et ta sisaldab rohkem luteiini kui ükski teine puuvili. Lisaks sellele sisaldab avokaado suurtes kogustes glutatiooni ja fütosteriini, mis takistavad kolesterooli omistamist.

 

Viigimarjad aitavad taastada energiat. Arvestades viigimarjade süsivesikute ja kaaliumi sisaldust, võiks viigimarju võrrelda Vana-Kreeka sportlaste „spordijookidega“ olümpiamängude ajal ning väita täie kindlusega, et nendest on rohkem kasu kui tänapäeva spordijookidest.

 

Paljudes riikides süüakse papayat hommikusöögiks ning kasutatakse salatites, kookides ja mahlades. Poolküpsed viljad sisaldavad piimjat vedelikku, milles leidub ühe komponendina papaiini-nimeline ensüüm, mis soodustab valkude seedimist. Papaya mahlast valmistatakse erinevaid seedimist soodustavaid ning ainevahetust kiirendavaid vahendeid.

 

Hurmaad süüakse kui magustoitu – sageli suhkru ja likööriga või valmistatakse temast keedist. Tänu kõrgele karotiini sisaldusele kuulub hurmaa oranži gruppi, sisaldades rohkesti ka C-vitamiini.

 

Pähklid on rikkad fütoelementide, mineraalide ning kasulike rasvade poolest.  Kuna pähklid on taimset päritolu, ei sisalda nad otse loomulikult kolesterooli. Nad sisaldavad küll rohkesti kaloreid, kuid aitavad kiiresti saavutada täiskõhutunde ning pakkuvad suurepärast kasulike toitainete ja kalorsuse suhet. Paljud pähkliliigid on suurepärased niatsiini, fosfori, tsingi, magneesiumi ja E-vitamiini allikad. 

 

Read 10230 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Ideaalse naise portree - kas sinu omaga sarnane?

Suitsetamine, joomine, ebatervislik toitumine, kollane naeratus ning tuhmid juuksed: ükski neist omadustest pole naise jaoks enam moes.  

Loe edasi »
Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roosad ning seetõttu piisab igapäevameigi jaoks huuleläikest. Küpses vanuses hakkavad huuled oma värvi

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 126 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vit

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste hoolduse ABC

Et juuksed oleksid terved ja tugevad, pe

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun