Kirss.Net

Saturday, 12 December 2009 15:23

Üheksa levinud eksiarvamust toidu kohta

Rate this item
(0 votes)

Kas tead, millised toidud teevad paksuks ja millised tekitavad kolesterooli? Kuid äkki on see hoopis eksiarvamus? 

 

dieet 

pilt: dreamstime.com 

 

* Usutakse, et makaronid teevad paksuks, kuid see pole alati tõsi! Üks portsjon makarone(60 g) sisaldab vaid 220 kcal , samas kui umbes samapalju friikartulit 360!

 

* Margariini on alati peetud figuurile ohutumaks kui võid. Kuid miks? 100 grammi võiga saame 750 kcal ning samapalju margariini annab 745 kcal . Vahe on vaevumärgatav, kuid erinevalt margariinist leidub võis südamele kasulikke rasvhappeid!

 

* Rasvavaene toit ei tekita täiskõhutunnet... Väär! See sõltub hoopis süsivesikutest, mitte rasvast. Makaronid, leib ja kartul, mis on rikkad süsivesikute poolest, kuid mis peaaegu ei sisalda rasva, peletavad nälja eemale üsna pikaks ajaks.

 

* Sool tõstab arteriaalset rõhku? Teadlased ei ole selles niivõrd kindlad. Uurimused on näidanud, et täielik soolast loobumine soodustab südamehaiguste arenemist.

 

* Terav toit on kõhule kahjulik... Just vastupidi! Tšiili, pipar, karri, mädarõigas ja sinep hävitavad kahjulikke baktereid ning stabiliseerivad maksa tööd.

 

* Munad tõstavad kolesteroolitaset? Ei pruugi. Munades on tõepoolest palju kolesterooli(200 mg ühes munas), kuid see ei sattu kohe verre. Kui teil ei ole ainevahetuse häireid, võite julgelt süüa üks muna päevas.

 

* Õlu põhjustab ülekaalu... Eksiarvamus! 0,5 liitrit sisaldab vaid 105 kcal . Kõik sõltub joogi hulgast!

 

* Kohv neutraliseerib alkoholi? Nii on ohtlik mõelda. Tass kohvi just vastupidi kiirendab alkoholi sattumist verre.

 

* Müsli ja helbed on parim hommikusöök? Ei pruugi olla! Üsna sageli sisaldavad need palju rasva ja suhkrut. Kui teile siiski meeldib hommikuti müslit süüa, siis valmistage seda ise: näiteks kaerahelvestest, pähklitest, rosinatest ja värsketest puuviljadest. 

 

Read 7446 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei pruugi anda soovitud tulemust. Milliseid kombinatsioone on mõistlikum vältida?  

Loe edasi »
Vapustav LOOMULIK ILU. Kas meeldib?

Mis juhtub, kui kanda modelli näole korraga 365 kihti meiki ehk terve aasta peale mõeldud meigi koguse? Just sellise küsimuse esitasid endale kreatiiv

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 134 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eli

Loe edasi »
Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valid

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun