Kirss.Net

Tuesday, 06 October 2009 15:11

Kümme asja, mida ei tohi ülemusele öelda

 

Karjääri jooksul tuleb paratamatult ette olukordi, kus ütled ülemusele midagi rumalat või kahetsusväärset. Portaal Mees.eu kirjutab sellest, mida ei tohiks ülemusele öelda. Oleks kasulik ka meil, naistel õppida tööl õigesti käituma...

 

Me kõik teeme seda mingil määral varem või hiljem. Järgnev loetelu sellistest asjadest ei ole kindlasti ammendav, aga nende ütlemata jätmisega teed kindlasti endale, oma tööalasele mainele ja ülemusele suure teene.

Seega pea neid soovitusi meeles järgmine kord, kui puhkenurgas ülemusega jutule satud. 

töö   

Number 10

"Võimatu; seda ei saa teha."

See on täpselt taoline lühinägelik mõtlemine, mida ükski ülemus kuulda ei taha. See näitab korraga nii laiskust kui ükskõiksust. Seega kui sa ei tule pärast seda lagedale lahenduse või teise võimalusega, ei aita selline lause kuidagi probleeme ennetada. 


Number 9

"Kas nad midagi paremat ei osanud välja mõelda?"

Sa võid öelda seda kontorisse ostetud uute telefonide või arvutite või jõulupeoks üüritud restorani kohta. Igal juhul on see taoline ninatark märkus, mis näitab su ülemusele ja teistele inimestele sinu põhjendamatult kõrgeid ootusi. Samuti alavääristab see kellegi – võib-olla sinu ülemuse või isegi tema ülemuse – tehtud jõupingutusi. 


Number 8

"See pole minu probleem."

Selline väide eeldab, et kuskil on mingi probleem, ning suure tõenäosusega pahandab see su ülemust või abi vajavat kolleegi. Tõenäoliselt otsib ülemus kedagi, kes võtaks vastutuse selle probleemi lahendamise eest enda peale, isegi kui see algselt ei olnud sinu tööga seotud. Seega ta juba teab, et see ei ole sinu probleem. Sul pole vaja seda talle meelde tuletada. 


Number 7

"Seda ei ole minu ametijuhendis."

Ühes filmi () kohtustseenis palub Tom Cruise tunnistajal näidata, millises kohas näeb Ühendriikide mereväe juhend ette söökla olemasolu. Loomulikult seda seal ei ole. Iva on selles, et ametijuhend ei kirjelda kaugeltki kõiki tegevusi, näiteks töölt sõpradele kirjutamist või netis surfamist, aga sa ju teed seda ikkagi. Kui nüüd ülemus palub sul teha midagi tavapärasest erinevat, ära solvu ning ära ütle talle, et sinu ametijuhend ei näe seda ette. 


Number 6

"Kas on tõesti oluline, et ma selle valmis saaks?"

Koolis võidakse ju rõhutada, et rumalaid küsimusi pole olemas, aga kontoris see ei kehti. Selleks et head küsimust ära tunda, küsi endalt: "Kas see küsimus raiskab kellegi aega?" Ükski ülemus ei taha, et sa kulutaks tund aega mõne projekti valesti tegemisele, kuid mingi küsimuse tähtsuse kohta küsimine raiskab vaid aega ja solvab teid mõlemaid. 


Number 5

"Siin pole midagi mõelda."

Kui neid sõnu öelda veidigi üleolevalt, muutuvad need väga lihtsalt solvanguks. Sinu ülemus võib nende asemel kergesti kuulda: "Vastus on päevselge; kuidas sa võid nii rumal olla?" 


Number 4

"Me peaksime Orkutis/Facebookis sõpradeks hakkama."

Ei, ei peaks. Mitte kunagi. Sinu ülemus teab seda ja võib olla pisut pettunud, et sina ei tea. Sellise soovi väljendamine paneb ta ebamugavasse olukorda. Ta võib olla keeldumiseks liiga lahke või liiga rumal. Igal juhul tuleks sotsiaalset suhtlust ülemusega peaaegu eranditult vältida. See ei tähenda, et temaga ei võiks kontoripeol vestelda, aga ei ole mõtet kavandada tema ja tema perega ühiseid nädalavahetuse väljasõite. 


Number 3

"Eile õhtul sai kõvasti pidu pandud…"

Sinu mõtted võivad veel tõesti keerelda möödunud õhtu ümber, aga sinu ülemuse jaoks on see vihje, et kavatsed olla sel päeval eriti väheviljakas. Samuti võib see talle meenutada, et sul on raskusi töö- ja eraelu lahus hoidmisega ning sul võib nappida taktitunnet. Seega ei saa ta sulle usaldada täiendavaid ülesandeid. 


Number 2

"Ma ei saa selle eest piisavalt palka."


Üheksakümnel protsendil juhtudest ei pea need sõnad paika. Lisaks loob see väide pinnase tervele hulgale valmisvastustele. Neist kõige jõulisem on ehk: "Esita siis lahkumisavaldus ja rakenda oma kasutamata potentsiaali mujal." Lõppkokkuvõttes on sellise väite ainus eesmärk kurta ja viriseda – seda aga ei ole ülemuse ees või juuresolekul mõistlik teha. Räägi seda inimestele, kelle arvates sul võib isegi õigus olla, näiteks oma emale. 


Number 1

"Ohh!"


Ohkamine on keelatud, kuna selles peitub passiivne vaenulikkus ja ärritav mitmetähenduslikkus. Ohkega võib vastata ülemuse väga erinevatele palvetele ning esmapilgul näib, et selle mitmetimõistetavus lubab sul pärast isegi ohkamise fakti ennast eitada. Ent see ei vasta tõele ei sinu ega su ülemuse puhul. Me kõik teame väga hästi, mida ohkamine tähendab: see on ametlik märk sellest, et inimene on pahane ja peab tegema midagi, mida ta parema meelega ei teeks.


Mõtle, enne kui ütled


Kõigil ülal mainitud asjadel on üks ühine läbiv motiiv: need kahjustavad sinu ametialast mainet, kuna loovad ülemusele mulje, et sa ei ole koostööaldis. Paljusid neist, kui mitte kõiki, on võimalik vältida positiivse töössesuhtumisega ning oma sõnade hoolika vaagimisega enne nende väljaütlemist. 

allikas: www.mees.eu

pilt: sxc.hu 
 

Read 4645 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Ideaalse naise portree - kas sinu omaga sarnane?

Suitsetamine, joomine, ebatervislik toitumine, kollane naeratus ning tuhmid juuksed: ükski neist omadustest pole naise jaoks enam moes.  

Loe edasi »
Õiget tooni lauvärv muudab sind kauniks! Kuidas seda leida?

Tänapäeva naine ei kujutaks oma elu ilma kosmeetikata ette. Õigesti valitud ripsmetušš, lauvärv ja huulepulk varjavad puudusi ning rõhutavad kõige ilu

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 157 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vit

Loe edasi »
Põsepuna ABC

Kui jutt käib põsepunast, siis jagunevad naised ka

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuksehooldus/šampoonid

Juuste õige hooldus? Õigesti valitud ho

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun