Kirss.Net

Monday, 18 October 2010 14:59

Mida suurem kaal, seda väiksem palk

 

Enamik tööandjaid maksab suuremat palka kõhnadele naistele ja ... tüsedatele meestele.

 

kaal

Saledus on paljude naiste edu saladus, Paris Hilton on selle ehe näide.

 

Just sellisele järeldusele on jõudnud ameerika teadlased, kes avaldasid oma uuringu tulemusi Wall Street Journalis. Florida ülikooli professor Timothy Judge ja Daniel Cable Põhja-Carolina ülikoolist püüdsid välja selgitada, kas inimese sissetulekute ja kaalu vahel on mingit seost. Selleks võrreldi 11 tuhande sakslase ja 13 tuhande ameeriklase kaalu- ja palgaandmeid.

 

Naised, kes kaalusid umbes 10 kilogrammi võrra vähem keskmisest, teenisid aastas ligi 11 tuhande euro võrra rohkem kui nende „normaalse kaaluga“ sugukaaslased. Need naised, kellel oli vastupidiselt umbes 10 kilogrammi liigset kaalu, said aastas 10 tuhat eurot vähem palka kui nn „keskmise kaaluga“ naised.

 

Kuid tuli välja, et see reegel kehtib vaid õrnema soo esindajate puhul. Kui aga jutt käib meestest, siis on seaduspärasus hoopis vastupidine: kõhnad mehed teenivad 6 tuhande euro vähem kui keskmise kaalu esindajad. Uuringu tulemustel on meestemaailmas „kuldseks kaaluks“ 94 kilogrammi – niisiis eelistavad tööandjad tüsedaid mehi. Pärast seda, kui kaal hakkab näitama sellest suuremat numbrit, hakkab palk samuti vähenema.

 

Judge ja Cable loodavad, et naiste fenomenil on olemas ka loogiline põhjendus: nimelt arvavad teadlased, et saledatel naistel on kõrgem enesehinnang, mis mõjub soodsalt ka nende töötulemustele ning seega ka palgale.

 

Huvitav, kas tõesti on asi vaid enesehinnangus? Mida arvad?

 

Read 6237 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt välja, siis mõtle läbi, äkki teed midagi valesti.  

Loe edasi »
Vapustav LOOMULIK ILU. Kas meeldib?

Mis juhtub, kui kanda modelli näole korraga 365 kihti meiki ehk terve aasta peale mõeldud meigi koguse? Just sellise küsimuse esitasid endale kreatiiv

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 89 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kosmeetikumid - keemia sinu kehas

Huuli värviv naine sööb elu jooksul ära 9 kilo huu

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun