Print this page
Tuesday, 25 January 2011 08:13

Auto juhtimine - sellega ma hakkama ei saa!

 

 

Paljud mehed arvavad, et naine rooli taga on katastroof, sageli naerdakse välja igat naise valet liigutust, kui aga mees teeb midagi valesti – noh mis ikka – juhtub! Ärge kuulake seda, naine ei ole rumalam kui mees, vaid vastupidi: palju püüdlikum! 

 

Autot ei tohiks karta, ta nõuab mõistlikkust, mitte aga jõudu. Auto on nagu hea koer: ta kuuletub siis, kui tema peremees on tugev ja enesekindel, teab, mida tahab. Kui te ise ei kujuta ette, mida kavatsete teha, kust auto peaks seda teadma? 

 

ilu 

pilt.freedigitalphotos.net 

Alguses aga, pole midagi parata, muutub auto juhtimine tõeliseks võitluseks: inimesed, kes enne rooli istumist olid rahulikud, kaunid ja kenad, hakkavad käituma järgmiselt: 

Hoiavad roolist nii tugevalt kinni, nagu tahetakse kägistada petnud meest. 

Istuvad võimalikult ettepoole, silmad kumerad, ilma vähimatki mõistuse raasukeseta. 

Sooritades manöövreid peaks kätega rooli libistama. Paljudel aga liiguvad käed nagu metsik ratsu, auto pööramisel põimuvad risti, mis tundub küll naljakana, kuid mitte siis kui oled kiirteel, pead kähku ära pöörama, aga ei saa – käed ju risti läbipõimunud! 

Jalad muutuvad raskeks, ei taha kuidagimoodi liikuda õiges suunas ja õige rütmiga, vajutavad gaasi/pidurit/sidurit ülisuure jõuga, selle tagajärjel auto kas sureb välja või liigub kiirusega, mida algaja-juht kontrollida ei suuda. Kui aga sõiduõpetaja ütleb, et nii EI TOHI, toimub vastupidine, jalakene kardab pedaale puudutada, kõik liigutused on liiga nõrgad, loogiline, et auto sureb ka välja. 

Istmet peab reguleerima, nii et oleks mugav, lihased ei tohi ära väsida, kui te olete surmväsinud pärast 50-minutilist sõitu, kuidas lähete kas või Tallinnast Tartusse? 

Ja veel: kui lähete sõidutunnile, pange jalga kõige mugavamad jalatsid, siin on parimateks tossud. Unustage plättud(libisevad jalast alla, ei saa õigesti vajutada sidurit) ja kõrge kontsaga kingad, seda muidugi senikaua kui juhtimise ära õpite. Kui aga olete osav, sõitke kas või paljajalu! 

Kuid ka mehed, kes istuvad esimest korda rooli, käituvad samamoodi, vahe on ainult selles, et mehed istuvad rooli palju varem ja selleks ajaks, kui minnakse autokooli, sõidetakse juba „professionaalsel“ tasemel. 

Sellistel meestel on aga teine probleem – teooriaeksam. Paljud arvavad, et kui sõita oskad, teed ka teooriaeksami ära, kuid see pole alati nii. Teooriaeksamis küsitakse sageli selliseid asju, mida päriselus ette ei tule – nt keegi ei pane märgi kohe enne sõiduteede ristumisala, et see kohe kehtetuks muutuks. Teoorias tuleb selliseid olukordi päris tihti ette. Naistel aga läheb teooriga palju paremini. 

Üldjuhul, autojuhiluba on võimeline saama igaüks, muidu ei sõidaks linnas nii palju autosid ja parklad poleks nii täis. Nii et MEIE SAAME KA, ostame endale luksusliku auto ja nautime mugavust ja sõitu. 

Read 2548 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun