Kirss.Net

Wednesday, 21 December 2011 12:51

Plekksepp, rätsep, sõdur, nuhk

Rate this item
(0 votes)

 

film

Originaalpealkiri: Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Filmi pikkus:  2h 07 min

Žanr: Thriller

Lavastaja: Tomas Alfredson

Osades: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy

Tootmisaasta: 2011

Kinodes alates:9.12.2011

 On aasta 1973. 20. sajandi keskpaigas alanud külm sõda kahjustab jätkuvalt rahvusvahelisi suhteid. Briti Salateenistus (SIS), teise nimega MI6 ehk koodinimega Tsirkus, katsub sammu pidada teiste riikide spionaažiga ning kindlustada Suurbritannia julgeolekut. 

Tsirkuse juht (John Hurt), keda tuntakse Kontrolli nime all, saadab Ungarisse agendi - Jim Prideaux (Mark Strong). Jimi missioon lendab aga vastu taevast. Tsirkusest sunnitakse lahkuma nii Kontroll kui ka üks tema parimaid leitnante ja terava vaistuga ambitsioonikaid nuhke, George Smiley (Gary Oldman) .

Oma naisest Annist võõrdunud Smiley saab peagi kutse ministriabilt Oliver Laconilt (Simon McBurney); valitsuse korraldusel palgatakse ta salaja uuesti ametisse, sest Tsirkusesse on arvatavalt imbunud topeltagent ehk teisisõnu „mutt“, kes töötab Nõukogude Liidu heaks ja ohustab Inglismaa julgeolekut. Noore agendi Peter Guillami (Benedict Cumberbatch) kaasabil uurib Smiley Tsirkuse tegevust nii tänasel päeval kui minevikus. Topeltagendi paljastamisse on segatud ka Smiley aastakümnete tagune kokkupuude salapärase vene meisterspiooni Karlaga.

„Mutti“ ei suudeta kuidagi tuvastada, kuni omal käel tegutsev agent Ricki Tarr (Tom Hardy) võtab ootamatult ühendust oma ülemuse Guillamiga. Türgis salaoperatsioonil viibides armus Ricki petetud abielunaisesse Irinasse (Svetlana Khodchenkova), kes enda sõnul teab üliolulist luureinfot. Samal ajal saab Smiley teada, et Kontroll on „muti“ kahtlusaluste nimekirja koondanud viis meest: ambitsioonika Percy Alleline’i (Toby Jones), kelle koodinimi on Plekksepp; sarmikalt enesekindla Bill Haydoni (Colin Firth) ehk Rätsepa; Roy Blandi (Ciarán Hinds), keda hüütakse Sõduriks; Toby Esterhase’i (David Dencik) kelle koodinimi on Vaenemees; ja – Smiley enda ehk Nuhi.

Veel enne, kui selgub jahmatav tõde, tuleb rahvusvahelisse spioonimängu segatud asjaosalistel maksta lõivu, ja veel millist.

 

 

 

film

 

film

 

film

allikas: www.forumcinemas.ee; www.imdb.com

Read 3545 times

Related items

  • Kastitrollid

    Laika animastuudio (“ParaNorman”, “Coraline”) kuldse käe all valminud multifilmi KASTITROLLID eestikeelse dublaaži tegid helistuudio Orbital Vox, dublaažirežissöör Margo Teder (“Mina, supervaras 2”, “Lumekuninganna ja igavene talv”) ja tõlkija Mihkel Mõisnik (“Mina, supervaras 1 ja 2”, “Smurfid 1 ja 2”). Eesti keeles andsid filmile oma hääled lisaks ülamainituile veel Märt Avandi, Margo Teder, Tanel Saar, Margus Tabor jpt... Kinodes alates: 17.10.2014

    film

  • Maastik mitme kuuga

    “Maastik mitme kuuga” on draama keskealisest mehest, kes elab pealtnäha tavalist elu oma naise ja lastega. Tegelikult on nende suhe tupikus, aga parem kooselu illusoorsed dekoratsioonid kui vabalangemine tühjusesse... Kinodes alates: 03.10.2014

    film

  • Valemaandumine

    VALEMAANDUMINE on pöörane action-komöödia, mille mõjutajateks on Guy Ritchie filmid ja Todd Phillipsi kurikuulus "Pohmaka" saaga. Loo keskmes on neli sõpra, Johnny (Gil Darnell), Ben (Anthony Strachan), Tim (Oliver Jackson) ja Michael (Scot Williams), kes satuvad kurja saatuse tahtel kuhugi Ida-Euroopa kolkasse ning peavad leidma kodutee läbi prostituutide, salakaubavedajate, räpaste politseinike, odava õlle ja haiglaste fantaasiate... Kinodes alates: 17.10.2014

    film

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mis vanuses naised on kõige ilusamad?

Aastatega muutub iga naise välimus – isegi vaatamata tema pingutustele säilitada 18-aastase tüdruku keha ja näonahk. 

Loe edasi »
Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt välja, siis mõtle läbi, äkki teed midagi valesti.  

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 204 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt

Loe edasi »
Ideaalsed rinnad – kõik on sinu teha!

Rinnahooldus sisaldab palju komponente: massaaž, k

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Kuivade juuste hooldus

Mida vajavad kuivad juuksed? Loomulikul

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun