Print this page
Wednesday, 21 December 2011 13:30

Sõjaratsu

Rate this item
(0 votes)

 

film

Originaalpealkiri: War Horse

Filmi pikkus: 2h 27 min

Žanr: Seiklus, sõda

Lavastaja:  Steven Spielberg

Osades: Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis

Tootmisaasta: 2011

Kinodes alates:27.01.2012

"Sõjaratsu" on Oscari-võitja Steven Spielbergi eepiline seiklusfilm, lugu ustavusest, lootusest ja vastupidavusest, taustaks Esimeses maailmasõjas rappuv Euroopa.  

 

Loo keskmes on ebatavaline sõprus hobuse ja poisi (uustulnuk Jeremy Irvine) vahel, kes ta taltsutab ning teda treenib. Pärast seda, kui nad jõuga lahutatakse, jälgib film hobuse erakordset teekonda läbi sõjakoleduste, muutes nende elusid, keda ta kohtab - Briti jalavägi, Saksa sõdurid ning prantslasest talunik oma tütrega. Kuni emotsionaalse lõpplahenduseni vaenupoolte vahel asuval eikellegimaal.

Esimene maailmasõda tuuakse vaataja ette läbi hobuse teekonna. See on odüsseia täis kurbust ja rõõmu, suurejooneline lugu sõprusest ja sõjast, mis alustas teed eduka raamatuna, mille alusel valmis mõlemal pool opokeani tohutut populaarsust nautiv näidend ning nüüd siis ka eepiline ekraniseering, mille lavastajaks Oscari-võitja Steven Spielberg ("Reamees Ryani päästmine").

 

 

 

film

 

film

 

film

allikas: www.forumcinemas.ee; www.imdb.com

MsoNormal
Read 3466 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun