Print this page
Tuesday, 07 February 2012 11:10

Lõvikuningas 3D

Rate this item
(0 votes)

 

film  

Originaalpealkiri: Lion King 3D

Filmi pikkus: 1h 29 min

Žanr: Animatsioon

Lavastaja: Roger Allers, Rob Minkoff

Osades: Matthew Broderick, Jeremy Irons,  James Earl Jones

Tootmisaasta: 2011

Kinodes alates:   3.02.2012

 

Filmiajaloo vältel on valmis tehtud sadu tuhandeid, kui mitte miljoneid filme ja võrreldes selle kolossaalse arvuga on kaduvväike nende filmide osakaal, millele saab ilma igasuguste süümepiinadeta kleepida külge sildi nimetusega „legendaarne“.

Üks film, mis kindlasti seda sõna kuidagi ei devalveeri, on just nimelt Walt Disney animatsioonistuudio tippsaavutus aastast 1994, mis kannab nime „Lõvikuningas“. Sellest filmist sai omal ajal kiiresti kõigi aegade edukaim animafilm nii Ameerika, kui ka muu maailma kinokassades ning filmi ülemaailmsest menust andis märku seegi asjaolu, et „Lõvikuningast“ sai kõigi aegade esimene Walt Disney stuudio film, mis dubleeritud zulu keelde.

Nüüd - peaaegu 18 aastat hiljem – astub ka meie väike Eesti selle filmi oma emakeelde dubleerinud riikide suurde perre.

Võib ju küsida, et miks just nüüd. Aga selleks, et hiljaaegu valmis selle surematu animatsiooniklassika kauaoodatud 3D-versioon. Kriitikud, kes viimaste aegade 3D-filme on nende efektivähesuse tõttu valjuhäälselt sarjanud, ei ole „Lõvikuninga“ puhul suutnud oma vaimustust varjata ning kiidulauluga on ühinenud ka kinopublik. 16.septembril jõudis „Lõvikuningas 3D“ Ameerikas kinoekraanidele ja pidi seal püsima kõigest kaks nädalat. Läks aga sootuks teisiti – kõik need kaks nädalat valitses film Ameerika kinoedetabeleid sama suveräänselt, kui 1994. aasta suvel ning stuudio otsustas viivitamatult, et film püsib kinodes nii kaua kuni sellele ka tänulikke vaatajaid jagub. Linaloo ülemaailmne kassa kosub jõudsalt, olles jõudnud päris lähedale täiesti uskumatuna tunduva miljardi dollari piirile...

Film dubleeriti eesti keelde stuudios Orbital Vox. Dublaažiprodutsendid Jette Aus ja Uku Toomet, dublaažirežissöör Margo Teder. Tõlkija Piret Jalakas. Laulude tõlkija Villu Kangur. Laulujuhendaja Kaire Vilgats. 

 

 

film

 

film

 

film

allikas: www.forumcinemas.ee; www.imdb.com

Read 6939 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun