Print this page
Thursday, 22 March 2012 10:54

Artist

Rate this item
(0 votes)

 

film  

Originaalpealkiri: The Artist

Filmi pikkus: 1h 40 min

Žanr: Komöödia, draama

Lavastaja: Michel Hazanavicius

Osades: Jean Dujardin, Berenice Bejo, John Goodman, James Cromwell, Penelope Ann Miller, Malcolm McDowell, Missi Pyle, Beth Grant, Ed Lauter, Joel Murray ja Ken Davitan. Koera rollis on Uggie

Tootmisaasta: 2011

Kinodes alates:   27.01.2012

 

 

Filmi tegevus leiab aset Hollywoodi tummfilmiajastu loojangul ja on filmitud Los Angeleses. ARTIST jutustab loo karismaatilisest filmistaarist, kes peab kurvastusega silmitsi seisma helifilmide uue maailmaga. Sisaldades korraga nii komöödia, romantilise filmi kui ka melodraama elemente, on ARTIST ise ehe näide žanrist, mida ta ülistab: mustvalge tummfilm, mis sõltub oma ainulaadse sarmi edasiandmisel piltidest, näitlejatest ja muusikast.

Hollywood, 1927. George Valentin (Jean Dujardin) on üks Hollywoodi tummfilmiajastu valitsevaid iidoleid. Ta on silmapilkselt äratuntav oma peenikeste vurrude ning talle iseloomuliku valge lipsu ja sabakuue järgi. Mängides intriigide ja kangelastegudega vürtsitatud eksootilistes lugudes, toodab mees sigareid järava Al Zimmeri (John Goodman) filmistuudiole Kinograph ühe hittfilmi teise järel. Tänu edukusele on tal elegantne villa ja samaväärselt elegantne abikaasa Doris (Penelope Ann Miller). Iga päev sõidutab pühendunud sohver Clifton (James Cromwell) George'i stuudiosse, kuhu teel olles tervitab teda ta enda naeratav pilt, mis Kinographi ümbrusesse üles seatud plakatiteid kaunistab. Oma värskeima filmi esilinastusel rõõmsalt fännidele ja ajakirjanikele nägusid tehes on George eristamatu oma ekraanikangelastest ja filmistaar, kes on tulevikus kindel.

Noore tantsija Peppy Milleri (Berenice Bejo) jaoks on tulevik selline, milliseks ta selle ise teeb. Peppy on elurõõmus ja heatujuline tütarlaps, keda iseloomustab hõõguv naeratus ja iseseisva naise kerge samm. Tema ja George'i teed ristuvad mehe filmi esilinastusel ja hiljem Kinographis, kus Peppy osaleb George'i uusimas filmis statistina. Keset lühikest tantsustseeni vajuvad peaosaline ja uustulnuk justkui loomulikku rütmi ning kogu filmitegemise masinavärk jääb tagaplaanile. Kuid viimaks jõuab päev õhtusse ning kinoiidol ja innukas algaja peavad mõlemad naasma oma kohtadele Hollywoodi positsiooniredelil.

Peagi aga langeb Hollywood ise uue kaasakiskuva staari võlu kütkeisse - selleks on helifilmid. George ei taha uuest tehnoloogiast midagi kuulda, nimetades seda labaseks moeröögatuseks, mis on määratud hukule. 1929. aastal valmistub Kinograph kogu tummfilmitootmise lõpetada ning George'ile jääb valida, kas leppida helifilmidega nagu tõusev noor staar Peppy Miller või riskeerida unustusehõõlma vajumisega.

 

 

 

 

film

 

film

 

film

allikas: www.forumcinemas.ee; www.imdb.com

 

Read 2599 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun