Print this page
Monday, 11 June 2012 07:52

Iron Sky

Rate this item
(0 votes)

 

film

Originaalpealkiri: Iron Sky

Filmi pikkus: 1h 33 min

Žanr: Komöödia, action, ulmefilm

Lavastaja:  Timo Vuorensola

Osades: Julia Dietze, Peta Sergeant, Kym Jackson 

Tootmisaasta: 2012

Kinodes alates:   1.06.2012

 

"Iron Sky” on Soome filmirežissööri Timo Vuorensola (Star Wreck) musta huumorit täis ulmekomöödia, mille tegevustik leiab aset 2018. aastal, kui peale Teist Maailmasõda Kuu tumedale poolele põgenenud natsid tulevad Maad tagasi oma valdustesse võtma. Sündmuste katalüsaator on mustanahaline ameerika astronaut James Washington (Christopher Kirby), kes maandub kogemata oma kosmosesüstikuga salajase natside baasi lähedusse ning langeb vangi, mistõttu Kuu Führer (legendaarne Udo Kier) otsustab, et tund planeet Maa tagasi vallutamiseks on tulnud varem kui ta ootas ning seda võimalust ei tohi kasutamata jätta. Neljas Riik peab tegutsema!

Juba algusfaasis sensatsioonilise mainega ning mitmeid nädalaid kodumaa Soome kinolevis esimesel kohal valitsenud film on nüüdseks rajanud tee kümnete riikide kinoekraanidele. Võimsate ulmestseenide ning natsikultuse pilamise kõrval on üheks “Iron Sky” populaarsuse põhjuseks kogu maailmas ka asjaolu, et 7.5 miljonit eurot maksnud filmi eelarvest on 1 miljon eurot tulnud fännide taskust.

"Iron Sky" esilinastus tänavuse HÕFF-i (Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivali) avafilmina, võites ühtlasi ka publiku lemmikfilmile mõeldud eriauhinna "Kuldne kirves".

FILM ON SAKSA JA INGLISE KEELES, EESTI- JA VENEKEELSETE SUBTIITRITEGA.

 

 

 

film

 

film

 

film

allikas: www.forumcinemas.ee; www.imdb.com

 

Read 2655 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun