Print this page
Monday, 25 January 2010 08:26

Rasvaste juuste hooldus

Mida teha rasvaste juuste korral?

Rasvased juuksed tuleb pesta iga päev. Iga päev tuleks kasutada õrna šampooni ja ainult 1-2 korda nädalas rasvaste juuste šampooni. Sellisel juhul säilib peanaha ja juuste tasakaal ja teie võitlus rasvaste juuste vastu ei põhjusta veelgi aktiivsemat rasunäärmete tööd. 

juuksed 

pilt:sxc.hu 

Šampoonid:

Rasvastele juustele mõeldud šampoonid ei sisalda üldse toitvaid aineid ega rasvalisandeid. Sellised šampoonid  sisaldavad pigem parkimisaineid, mis muudavad juukseid kuivamaks ja kohevamaks. Nad normaliseerivad rasunäärmete tööd ja takistavad juuste kleepumist kohe pärast pesemist.

Кonditsioneerid:

Kui teid rahuldab šampooni mõju, aga te tahaksite saavutada natuke paremat efekti, siis peaks valima  konditsioneeri. Konditsioneer tasakaalustab, normaliseerivad ja toidavad juuksejuuri. Tänu sellele muutuvad juuksed säravaks ja kergesti kammitavaks. 

Maskid:

Maskide kasutamise sagedus sõltub juuste seisundist - kui teil on väga probleemsed juuksed, siis peaks neid kasutama 1-2 korda nädalas, profülaktilistel eesmärkidel piisab 1 korrast kuus. 

Mõned juuksehooldusvahendid võite valmistada kodus.

* kaselehtede tõmmis (300 ml keeva vette lisada 4 sl kaselehti, oodata 2 tundi)

* nõgese tõmmis (100 g nõgeselehti keeta 0.5 liitris vees)

* takjatõmmis (proportsioon 1:10, 1 osa peenestatud ja kuivatatud takjajuurt keeta vees, oodata 2-3 tundi)

Rasvaste juuste korral soovitatakse kasutada sidruni mahla, segada värsket sidruni mahla keedetud veega(proportsioon 1:2), hõõruda saadud segu vatipadjaga peanaha sisse. Samamoodi võib kasutada ka saialille tõmmist. 

Read 7678 times

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun