Kirss.Net

Tuesday, 25 January 2011 08:35

Juuste hoolduse ABC

Sinu juuksed vajavad sama palju tähelepanu kui nahk ja riided. Ilusad juuksed muudavad kaunitariks! 

 
Et juuksed oleksid terved ja tugevad, pead jälgima oma toitumist – suurema osa toitainetest ja vitamiinidest saab meie organism just toidust, mida sööme.
 
B-rühma, A, C, D vitamiinid, tsink, raud, rasvhapped(rohkesti taimeõlides) – kõik see taastab juuste struktuuri ja paneb neid tervisest särama.
 
Juukseid kahjustavad mitte ainult halvad harjumused ja ebatervislik eluviis, aga ka pesemine liiga karedas või kuumas vees, fööni liiga sagedane kasutamine, sirgendamine ja lokkimine.
 
Kui sa ei taha, et su juuksed langeksid välja, sul on kõõmast kõrini ja sa kadestad neid, kellel on pikad ja läikivad juuksed, siis loe artikkel lõpuni.
 
juuksed 
pilt:freedigitalphotos.net 
 
Et juuksed oleksid terved, on vaja kinni pidada paarist lihtsast reeglist, millest aga paljud ei viitsi mõeldagi.
 
Kõige parem on pesta juukseid keedetud veega. Ta ei ole nii kare, nagu meie veevõrgu vesi. Ta on juustele palju parem.
 
Paljud arvavad, et mida püüdlikumalt hõõruda peanahka, seda parem, see pole aga sugugi nii. Mida aktiivsemalt hõõrud, seda kiiremini hakkavad töötama peanaha rasunäärmed, nii et juuksed muutuvad kiiremini rasvasemaks.
 
  Pole midagi hullu juuste sagedases pesemises. Juukseid peab pesema nii tihti kui vaja. Kui sa pesed juukseid iga päev, siis püüa valida selliseid šampoone ja konditsioneere, mis on mõeldud just igapäevahoolduseks.
 
Enne magamist puhasta juukseid erinevatest styling-toodetest(juukselakid, - vahud, -maskid). Ära mingil juhul heida sellega magama. Öö on aeg puhkamiseks nii nahale, sinule endale kui ka juustele. Kui sul ei ole aega ega jõudu juukseid pesta, siis kammi neid vähemalt läbi.
 
Pärast pesemist kuivata juukseid käterätikuga, aga ära jäta seda kauaks ümber juuste, eriti siis kui sul on rasvane peanahk. See võib põhjustada kõõma. Hea on see ainult siis, kui panid mingit ravimaski või – balsamit, mis nõuab soojust.
 
Palsamit kasuta selleks, et muuta juuksekarvade soomuselist pinda siledamaks ja saavutada võluvat läiget. Naturaalsete koostisosadega palsamid muudavad su juukseid palju tervemaks, taastavad kahjustatud struktuuri.
 
Kui sul pole kiire, siis ära kasuta fööni – oota kuni juuksed kuivavad ise.
 
Tee pea massaaži vähemalt kord nädalas – see kiirendab peanaha vereringet. Antud protseduur mõjub väga hästi juuste tervisele.
 
Ja nüüd paar juustemaskide retsepti. Maske saad ise kodus valmistada! 
 
 
Retsept # 1 - Puhastab ja toidab
 
100 gr Kookosevõi
 
100 gr Vanutussavi
 
30 ml Õunaäädikas
 
120 ml Kummelitee
 
Võta kesmist suurust nõu ja pane sinna kookosevõi, puista pulbritaolist vanutussavi, sega kõik korralikult omavahel ära. Valmista kummeli teed (On vaja 10 ml ehk 2 supilusikat kummeliõisi või üks teepakk ja üks klaas kuuma vett. Pane kummeli kuuma vette. Oota 5 minutit, seejärel filtreeri läbi).
 
Sega 120 ml kummeliteed ja õuanaäädikat kookosevõi ja saviga.
 
Veendu, et segasid korralikult! Nüüd kanna juustele ja jäta 5 minutiks, seejärel pese sooja veega maha. Pärast maski on soovitatav kasutada konditsioneeri.
 
Retsept # 2 - Annab juustele läiget ja meeldivat lõhna
 
5 ml Sidrunimahl
 
100 ml Vesi
 
3 tilka Ylang-yalng (Cananga odorata) eeterlik õli
 
Sega sidrunimahla ja eeterlikku õli omavahel korralikult, seejärel lisa vett. Saate ühtlase vedeliku.
 
Loputage sellega juukseid pärast šampooniga pesemist, kuivatage käterätikuga, aga ärge hõõruge! Õrnad masseerivad liigutused.
 
Ärge kasutage fööni juuste kuivatamiseks, las nad kuivavad ise ära!
 
Retsept # 3 – lihtne retsept regulaarseks kasutamiseks, muudab juukseid tervemaks, annab läiget.
 
1. Lisa oma šampoonile ½ teelusikat kookosevõid(kui sul on pikad juuksed, siis rohkem) ja 1-2 tilka eeterlikku õli (soovitatav sidruni, apelsini, eukalüpti, rosmariini või Ylang-yalng (Cananga odorata), aga tegelikult erilist vahet ei ole – võta seda, mis meeldib rohkem).
 
Sega šampooni või ja eeterliku õliga ning pese sellega juukseid(nagu tavaliselt)
 
2. Nüüd tee sama ka oma palsamiga, kanna see juustele, aga ära seda juurtele kanna. 
 

Read 6173 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Kui ripsmed langevad välja...

Kui sa märkasid, et su ripsmed langevad aktiivselt välja, siis mõtle läbi, äkki teed midagi valesti.  

Loe edasi »
ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid. Viljad sisaldavad C-vitamiini (sõltuvalt viljasordist 150-1600 mg %), vitamiine B

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 157 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Nooruse eliksiir on leiutatud!

McMasteri ülikooli teadlased leiutasid nooruse eli

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun