Kirss.Net

Tuesday, 25 January 2011 08:26

Mis on pH tase?

Meie organism on üks igavene mehhanism, milles pidevalt toimuvad erinevad keemilised protsessid. Me ei märka nende toimumist, aga nad on siiski ülitähtsad. Meie harjumused ja eluviis võivad protsesside kulgemist tugevalt mõjutada.   

Mis on ph. 

Hape - aine, mis hakkab kergesti teiste ainetega reageerima ja sealjuures annab teistele vesinikioone. Alused aga vastupidi liidavad neid ioone. Niisiis alused ja happed on teineteise vastandid.

 

Hape või aluse tugevust näitabki pH.PH võib olla 1-14. 7 on neutraalne, s.t et selle pH-ga ained ei reageeri kuidagi, pole alused ega happed.

 

"Puhtal veel" on pH 7. Kui, aine pH on 7 suurem, siis on see aine aluseline, kui väiksem, siis happeline.

 

Joogi- ja tarbevee pH peab olema vahemikus 6-9.

 

* pH 1 = kõige tugevam hape

 

* pH 14 = kõige tugevam alus

 

Inimese vere pH on peaaegu neutraalne: 7.4; kuid siiski natuke aluseline. Vere ph tase on ülitähtis inimese heaolu ja ainevahetuse jaoks. Selle vähenemine või suurenemine mõne kümnendiku võrra ohustab inimese elu.

 

Tühjal kõhul on veidi happeline pH. Kui sinna sattub toit, siis muutub keskkond happelisemaks. 

 

ph-tase 

 

Milline on naha pH?

 

Paljud testid läbiviidud, väidavad teadlased, et inimese naha pH tase kõigub 3-7 vahel. See sõltub nii inimesest kui keskkonnatingimustest.

 

Normaalseks peetakse pH 5,5. 

 

Kõige happelisemad on aga peanahk(4,5 - 5,5), rinnanahk(5,1 5,5) ja peopesanahk(6,2 - 6,5)

 

Naha kõige aluselisemaks kohaks on kaenlaalused.

 

Naha pH võib muutuda ka erinevate haiguste korral.

 

Akne korral muutub pH aluselisemaks, psoriaasi korral aga happelisemaks.

 

Teada on, et

 

* seenehaiguste pH= 6

 

* ekseemi korral = 6,5

 

* naha vananedes, muutub pH aluselisemaks

 

* kuiv nahk on rasvasest aluselisem

 

Kõike seda peab arvestama kosmeetika valimisel(eriti toniseerivate vahendite valimisel)

 

Puhastusvahendid ja deodorandid reguleerivad naha pH-d.

 

Mõned kosmeetikatarvete omadused:

 

Tavalise seebi pH on 9-11. Sellise seebi kasutades moodustub nahal rohkesti lahustumatuid kaltsium- ja magneesiumsoolasid. See mõjutab halvasti nahaseisundit - tekivad põletikud. Selle pärast ei tasu seepi tihti kasutada - see ärritab nahka ja häirib happelist keskkonda.

 

Õrnal šampoonil on pH 5,5 = peanaha pH. Shampooni valmistamisel arvestatakse ka juuste pH-d, mis on natuke madalam. Pärast juuste pesemist soovitatakse kasutada palsamit või konditsioneeri: see soovitus on hästi põhjendatud, sest konditsioneeri pH kõigub 2-7. Pärast pesemist ja aluselise vee kasutamist, muutub ka peanahk aluselisemaks, konditsioneer aga aitab taastada normaalset peanaha ja juuste pH-d. 

 

Vedelseepide ja dušigeelide valmistamisel arvestatakse samuti pH-d, aga tegelikult ei ole see niivõrd tähtis, et vedelseebi pH oleks just 5,5. Vaatamata sellele tuleks meeles pidada, et vesi muudab naha pH-d neutraalsemaks.

 

Juuksevärvid ja keemiline lokkimine muudavad keskkonda tugevalt aluseliseks; vastavalt pH 8,5 - 11,0 ja 9,0 - 9,5. Pärast neid protseduure on hädavajalik taastada juuste pHd, tuleb kasutada šampoone(5,0-5,5) ja konditsioneere-palsameid(2-7)

 

Aluseline pH on ka depilleerimistoodetel, nad sirgendavad karvasid(tänu sellele aitavad neid eemaldada), aga võivad põhjustada ka põletikke ja punetisi. Pärast depilleerimist tuleb kasutada rahustavat kreemi happelise pH-ga.

 

Normaalsele, kuivale ja tundlikule nahale on parem kasutada NATURAALSEID kreemitaolisi puhastusvahendeid, rasvasele ja kombineeritud nahale toonikuid ja geele. Pidage aga meeles, et igasugune puhastamine põhjustab nahahappelise keskkonna häirimist.

 

Pärast puhastuskosmeetika kasutamist, oleks õige kasutada NATURAALSEID toniseerivaid vahendeid. See eemaldab nahalt puhastusvahendite jääke ja taastab normaalset pH taset.

 

Kui teil ei ole sellist toonikut, siis võtke puhast vett, värske kurgi, õuna- ja tomatimahla. Lisage mahla vette (proportsioonis 1:1) - see värskendab ja puhastab nahka. Võib võtta ka rohelist teed ja natuke äädikamahla, segada omavahel ära(1 teelusikas äädikat 150 ml teesse) - see taastab pH taset kiiremini.

 

 pilt: sxc.hu 

Read 10926 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Põsepuna ABC

Kui jutt käib põsepunast, siis jagunevad naised kahte kategoorilisse rühma: nendeks, kes ei kujuta oma elu ilma põsepunata, ja nendeks, kes seda üldse

Loe edasi »
Vapustav LOOMULIK ILU. Kas meeldib?

Mis juhtub, kui kanda modelli näole korraga 365 kihti meiki ehk terve aasta peale mõeldud meigi koguse? Just sellise küsimuse esitasid endale kreatiiv

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 340 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Ideaalsed rinnad – kõik on sinu teha!

Rinnahooldus sisaldab palju komponente: massaaž, k

Loe edasi »
Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei p

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

KÜÜNED TUGEVAKS!

Pikad, puhtad ja tugevad küüned on iga n

Loe edasi »

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun