Kirss.Net

Sunday, 01 January 2012 08:30

Kosmeetika eluiga

Tihti juhtub nii, et kosmeetika jääb kauaks ajaks seisma ja seda ei kasutata. Näiteks, minnes reisile, ostame endale päikesekreemi, mida kodus ei kasuta ja mis seisab järgmise puhkuseni. Üldiselt säilib kosmeetika suletud pakendis vähemalt 36 kuud. 

Näo-, käte- ja kehakreemid

Avatud pakendis säilivad 6-9 kuud, tavaliselt on pakendil kirjas üks number, kas 6 või 9 : see nätabki, kui kaua kreem kõlbab kasutamiseks. Ükskõik, mis kreemi ei tohi kuumas hoida - säilitamistemperatuur mitte üle 25 °C, vältida otseseid päikesekiiri. Kui kreemi pinnale on tekkinud õhuke veekiht, või siis on muutunud kreemi värv ja lõhn, siis peab kreemi prügikasti ära viskama.

 

Palsamid, konditsioneerid, šampoonid

Avatud pakendis: 8-12 kuud, kinnises: 24-36 kuud. Vältige otseseid päikesekiiri. Kui vedelik muutub häguseks, jaguneb fraktsiooniteks, siis on selge, et kosmeetika enam  kasutamiseks ei kõlba. 

 

Päikesekaitse

Avatud tuubis säilib kreem 6 kuud, kreemi kaitsemõju väheneb aegapidi. Naturaalsed(taime ja eeterlike õlide alusel) kreemid säilivad kuni 18 kuud.

 

Kuiv meik(tolmpuuder, lauvärv, põsepuna)

Sõltumata sellest, kas pakend on avatud või kinni, säilib selline meik 3 aastat. Tähelepanelikul kasutamisel ei juhtu kuiva meigiga mitte midagi(soovitatakse pesta meigipintsleid kord kuus). Ainuke, mis võib ärevaks teha: läikiv plekidega pind.

 

ilu 

pilt:freedigitalphotos.net

 

Vedel ja rasvane meik(ripsmetušš, huulepulk, jumestuskreem)

Sellist meiki hoitakse toatemperatuuril pimedas kohas. Avatud pakendiga meiki peab ära kasutama 6 kuu jooksul, kinnist võib hoida terve aasta temperatuuril mitte üle 20 kraadi. Kõige tundlikum on ripsmetušš, mis säilib ainult 3-5 kuud, siis aga hakkab riknema. Kuidas saab kontrollida huulepulka? Tuleb ära lõigata ülemist kihti(ikka õhukese kihti, muidu ei jää huulepulgast midagi järgi) ja nuusutades. Kui te tunnete vaha lõhna, siis peab huulepulga ära viskama.

 

Puhastusvahendid(piim, toonik)

Avatud pakendis 12-18 kuud, kinnises kuni 2 aastat. Erandiks on naturaalsete komponentidega puhastuskosmeetika, mida saab kasutada ainult 3 kuud. Igaüks tunneb ära riknenud piima või toonikut: see lõhnab halvasti, värv on muutunud.

 

Parfümeeria

Kinnine parfüüm elab 3 aastat, avatud natuke vähem. Parfüümi peab hoidma pimedas kohas, temperatuuril mitte üle 25 kraadi.

 

"Aktiivhooldus" (seerumid, anti-age)

Avatud pakendis säilib 3-6 kuud, soovitatav hoida külkapis. Kinnises pakendis võib hoida 12 kuud, aga samuti jahedas kohas. Pikaealised on naturaalsete eeterlike õlidega seerumid, mis säilivad tervelt 18 kuud.

 

Naturaalsetest komponentidest näomaskid

Selle kosmeetika kohta kehtib kaks reeglit: kui avasite pakendi, siis kasutage 2 nädala jooksul ära; ülejäägid kohe külmkappi. Kinnises pakendis säilib näomask 3-6 kuud. Kahjuks, teha kindlaks riknenud kosmeetikat on peaaegu võimatu. Riknenud kosmeetika aga mõjub halvasti teie näonahale.

 

Modelleerivad vahendid(geelid kaalus langetamiseks, tselluliidikreemid)

Ükskõik, kas avatud või kinnise pakendi säilivusaeg on 1,5-2 aastat. Asi ei ole üldse selles, et kosmeetika rikneb ära, vaid lihtsalt muutub vähemefektiivseks. Sellest, et kreem ei kõlba kasutamiseks ütleb õhuke veekiht kosmeetika pinnal.

 

C vitamiini sisaldusega kosmeetika säilib 3 kuud.

 

Kosmeetikat peab hoidma vastavalt reeglitele, ainult sellisel juhul tagab valmistaja kosmeetika tõhusust.

 

Ei tasu osta suurtes purkides ja pudelites kosmeetikat, isegi kui nii on odavam. Parfüüme müüakse pudelites kuni 250 ml, šampoone ja konditsioneere 400 ml, näokreeme 30-250 ml suurustes purkides.

 

Read 4318 times
More in this category: Mis on pH tase? »

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mul on väikesed rinnad...

„Olen 18-aastane, kuid rinnad siiamaani nagu teismelisel plikal... Olen palju ära proovinud, kuid miski ei aita, ka plastiline kirurgia ei ole minu ja

Loe edasi »
Hoolda näonahka õigesti: igale nahatüübile oma nipid!

Esimeseks sammuks oma naha eest hoolitsemisel peaks olema nahatüübi määramine: alustagem kas või sellest, et kõik kreemid, näoveed ja –piimad muutuvad

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 165 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valid

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun