Print this page
Sunday, 26 July 2009 13:33

Käsiapteek rasedatele

Last oodates peaksite vältima tavaliste ravimite kasutamist, tervisehäirete korral aga kasutama ohutuid vahendeid.

1

 

PROBLEEMID UNEGA


Tulevased emmed kurdavad sageli unetuse ja muude uneprobleemide üle, eriti viimastel raseduskuudel. Uinuda on raske kas või selle pärast, et on võimatu lamada nii, nagu meeldib. Jooge õhtul tass rahustavat melissiteed: valage 1 teepakk keeva veega üle, laske tõmmata 2-3 minutit ning jahutage. Lisage üks supilusikas mett.


VÄSIMUS JA PINGED


Närvipinge, stress ja väsimus on raseda kurjemad vaenlased: teid aitab meelekohtade massaaž apelsiniõliga. Alguses kandke paar tilka õli randmele. Ainult siis kui lõhn meeldib teile, lahustage 3 tilka aroomiõli 1 sl oliiviõlis. Niisutage õlide segus keskmine ja nimetissõrmed ja masseerige oimukohad 3 minutit.


VASTIK IIVELDUS


Eelnimetatud probleem on eriti aktuaalne esimese trimestri ajal ning esineb tavaliselt hommikuti. Sümptomite vastu aitab aromaatne ingveritee. Koorige ja riivige üks väike ingveritükk. Valage 1 tl värskelt riivitud ingverit 1 klaasi keeva veega üle. Laske tõmmata 10 minutit, lisage 1 sl mett ja paar tilka sidrunimahla.


PROBLEEMID KUSEPÕIEGA


Vältige kusepõie infektsioone, mida põhjustavad kusepõie seintel elavad bakterid Escherichia coli. Et viia kahjulikud bakterid organismist välja, tuleb piisavalt palju juua – vähemalt 1,5 liitrit päevas. Kõige kasulikum on seejuures vesi sidrunimahlaga, mis muudab kuusepõie keskkonna happeliseks, takistades bakterite paljunemist. Samuti aitavad jõhvikatee ja hapud mahlad.


KUI PIINAB LUKSUMINE...


See on kõige laialtlevinum probleem, mis johtub progesterooni taseme tõusust – see on hormoon, mis aitab kaasa raseduse säilimisele. Luksumise vastu aitab klaas sooja piima, seejuures ei tohiks jook olla liiga rasvane – ideaalne on 1,5 %. Kui teile ei meeldi piim, võib juua keefiri või joogijogurtit. Luksumisest vabaneda aitavad ka mandlid, mis neutraliseerivad maohapete toimet loomulikul viisil.


NOHU VASTU...


Raseduse ajal ei tohiks kasutada traditsioonilise ninatilkasid või –spreid. Piinava nohu vastu aitab inhalatsioon. Inhalatsioon ei tohi kesta kauem kui 10-15 minutit ja mitte üle 2 korra päevas. Valage 1 peotäis kummeliõisi 1 l keeva veega üle: selline tõmmis on antibakteriaalse toimega. Laske veel natuke jahtuda ning asuge protseduuri kallale.


TÄHTIS


* Ärge manustage ravimeid ilma arsti soovituseta, isegi kui kasutasite neid enne rasedust.


* Ärge ületage arsti poolt määratud annust. Kui ravim ei aita, pöörduge arsti poole.


* Kui lähete perearsti juurde, hoiatage teda, et olete rase – eriti esimestel raseduskuudel.


* Püüdke muuta oma eluviisi, et tulla toime ilma ravimiteta: ärge närveerige, et pea ei valutaks; sööge kerget toitu.


* Immuniteedi tugevdamiseks jooge vitamiinikokteili: segada kahe õuna, kahe porgandi ja ühe peedi mahl, lisada 1 sl jõhvikamahla. Jooge ½ klaasi 20 minutit enne söömist 3 korda päevas.


Allikas: WomansPlanet

pilt: sxc.hu 

 

Read 8033 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun