Kirss.Net

Wednesday, 07 April 2010 13:37

NAERATA! 9 hämmastavat fakti naeru kasulikkusest

Ülemaailmne naerupäev,mida tähistatakse iga aasta maikuu esimesel pühapäeval, on tervisele üks kasulikumaid pühasid. Miks? Saladus peitub naeru imelistes omadustes, nagu haigustevastane toime ja tööalase edu tagamine. Tutvume naeru kasulike omadustega lähemalt!

naerata 

pilt: dreamstime.com 

NAER ON ALATI KASULIK!

 

* Iga kaheksas küsitletuist tunnistas, et naermine teeb ta õnnelikumaks. Psühholoogid on kindlad, et südamest tulnud naer aitab tõsta tuju ning vabaneda kiiremini stressist, ning soovitavad naerda vähemalt 30 korda päevas, ehkki võib tunduda, et naermiseks põhjust pole.

 

* 61 % meestest peavad rõõmsameelseid, naeratavaid naisi veetlevamaks.

 

 * Kuidas säilitada suhtes kirge? Ameerika psühholoog Doris Bazzini väidab, et selleks peavad mees ja naine vähemalt kord nädala jooksul koos naerma – selleks sobivad hästi romantilised komöödiad.

 

Ta seletab: „Kui te naerate koos partneriga, tekib teie vahel eriline vaimne side, mis aitab teineteist paremini mõista.”

 

* Spetsialistid on veendunud, et lisaks sellele, et naer on kasulik tervisele, on tal ka loovust(57 % võrra) ning tööefektiivsust(54 % võrra) tõstev toime.

 

* Naerdes 15 minutit päevas, on võimalik aastaga 2 kg alla võtta! Kusjuures ühe komöödia vaatamine on kalorikulu poolest võrdväärne kilomeetripikkuse jalutuskäiguga.

 

HEA TERVISELE!

 

*  Hiljuti läbiviidud eksperiment on näidanud, et inimestel, kellel on plaanis vaadata naljakat videot või komöödiat, toodab organism 87 % võrra rohkem kasvuhormooni ning kolmandiku võrra rohkem beeta-endorfiini, kui nendel, kes on otsustanud veeta aega uudiseid lugedes.

 

Professor Berk nimetas oma avastuse „lootuse bioloogiaks”. Hormoon beeta-endorfiin on valuvaigistava ning depressioonivastase efektiga, kasvuhormoon omab tähtsat rolli immuniteedi kujundamisel.

 

* Arstid väidavad, et vaid 10 minutit naermist alandab vererõhku.

 

* Neil, kes naeravad vähemalt 15 minutit päevas, paraneb vereringe ning töötab paremini süda. Arvestades, et stress ja depressioon tõstavad südameveresoonkonna haiguste riski 44 % võrra, tagab naermine pikema elu.

 

* Naer aitab...rasestuda! Viljatusega tegelevad Iisraeli teadlased viisid läbi huvitava uuringu, milles osales 200 naispatsienti.

 

Naised jagati kahte 100-liikmelisse gruppi. Esimese grupi patsiente raviti standardse programmi järgi, teise liikmeid aga uue metoodika alusel, mis seisnes selles, et kohe peale EKV (ekstrakorporaalse viljastamise) protseduuri, kutsuti palatisse klounid!

 

Eksperimendi tulemus: esimesest grupist jäi rasedaks 20 naist, kuid teisest 38! Seega on nn naerumetoodika ligi kaks korda tõhusam. 

 

NAERATA!

 

Read 9803 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roosad ning seetõttu piisab igapäevameigi jaoks huuleläikest. Küpses vanuses hakkavad huuled oma värvi

Loe edasi »
Kosmeetikumid - keemia sinu kehas

Huuli värviv naine sööb elu jooksul ära 9 kilo huulepulka ja kaks korda päevas hambaid pesev inimene 10 kilo hambapastat. Naha kaudu jõuab meist igaüh

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 108 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Õhukeste juuste hooldus

Selleks sobib kõik, mis lisab juustele k

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun