Kirss.Net

Monday, 09 July 2012 11:48

Toitumise müüdid

 

                                          Autor: Heikki Mägi 

                                           www.kaalustalla.ee -

                                           Langeta kaalu tervislikult ja jäädavalt!

 

Mõned rahvasuus ringiliikuvad väärarusaamad toitumise kohta.

1. Rasv teeb paksuks.

Sarnaselt õhtul söömisele, ei tee sind paksuks ka rasvade tarbimine. Kokkuvõttes loeb ikkagi kogu päevane toidust saadud kalorite hulk. Süües toitu, mis sisaldab piisavas koguses rasvu, hoiad sa oma veresuhkru taseme stabiilsena, kõht püsib pikemat aega täis ja enesetunne hea. Juurde võtad sa ikkagi süües liiga palju.



2. Muna ei tohi süüa, sest sisaldab palju kolesterooli.


Juhul, kui sa ei söö neid sadade kaupa päevas, on see kartus asjatu. Muna täidab hästi kõhtu, sisaldab rikkalikult vitamiine ja munavalk on väga kõrge toiteväärtusega.



3. Üks kord päevas söömine on kaalulangetamisel ainuõige.

Niimoodi toimides aeglustub sinu ainevahetus ja keha hakkab kõike söödavat talletama keharasvana. Teiseks viib päevane mittesöömine reeglina ka õhtuse ülesöömiseni.

 

 dieet

pilt: freedigitalphotos.net


4. Rasvavaba tähendab kalorivaba.

Tegelikult ei pruugi see alati nii olla. Heaks näiteks on rasvatud jogurtid. Nad sisaldavad suurel hulgal suhkrut ja on dieedipidajale väga libe tee.



5. Valku ei tohi süüa, see ajab lihastesse.


Valke seostatakse millegipärast ainult lihaste suureks pumpamisega. Valgud on vajalikud kõigile ja sõltumata eesmärkidest, sest nende mittetarbimisel väheneb lihaste võime end treeningkoormusest taastada, treeningud muutuvad üha raskemaks ja muutud treeningu tulemusel lõpuks hoopis nõrgemaks.



6. Pruun suhkur on parem kui valge suhkur.

Reeglina on pruun suhkur kõigest melassiga värvitud tavaline valge suhkur. Sellel puuduvad igasugused tervislikud omadused ning liigselt tarbides mõjub kehakaalule samamoodi.


7. Teatud toiduaineid ei tohi koos süüa.

Usun, et kui tahad langetada kaalu, on palju tähtsmaid faktoreid, millele tähelepanu pöörama peaks. Inimese seedesüsteem on sadade tuhandete aastatega segatoiduga harjunud. Toiduvalikut on mõtet piirata vaid teatud haiguste korral nagu näiteks laktoositalumatus, allergia, diabeet jms.



8. Paastumine on hea viis kaalu langetada.

Paastumine on tervisele kahjulik ja ohtlik! Keha hakkab paastumise ajal võtma energiat sinu lihastest. Lõpptulemus on see, et oled lisaks väiksele kogusele rasvale kaotanud ka oma lihased. Kui alustad uuesti normaalselt söömist, tulevad ka kilod kiiresti tagasi.



Oled ka sina mõnda naljakat müüti kuulnud?

 

 Originaalartikkel: http://www.kaalustalla.ee/blogi/toitumise-muudid-vol-1/

 

 

Read 7761 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valida. Tavaliselt võtame klassikalise musta. Samas on ju praegu ripsmetuššide valik nii suur, õige värv

Loe edasi »
Põsepuna ABC

Kui jutt käib põsepunast, siis jagunevad naised kahte kategoorilisse rühma: nendeks, kes ei kujuta oma elu ilma põsepunata, ja nendeks, kes seda üldse

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 171 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei p

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Rasvaste juuste hooldus

Rasvased juuksed tuleb pesta iga päev. I

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun