Kirss.Net

Monday, 09 July 2012 11:49

Vali oma õli!

                                            Autor: Heikki Mägi 

                                           www.kaalustalla.ee -

                                           Langeta kaalu tervislikult ja jäädavalt!

Oliiviõli on oma antioksüdantide ja toitainete sisalduse poolest üks tervislikemaid õlisid maailmas. Lihtsustatult- kõrge kvaliteediga külmpressitud oliiviõli (extra virgin) aitab sul elada pikemat ja tervemat elu. dieet



Kahjuks on oliiviõlide puhul pettus päris tavaline. California Ülikooli uurijate poolt läbiviidud uuringu kohaselt on pooled turul ringlevatest „extra virgin“ õlidest väga kehva kvaliteediga ja kaugeltki mitte nii „extra virgin“.

 

 

Annan sulle 5 põhjust, miks peaksid veenduma, et su õli ikka on „extra virgin“.

1.      Oliiviõli on unikaalne.

Oliiviõli on unikaalne ning erineb teistest rasvadest märgatavalt. Oliividest õli kättesaamiseks kasutatakse lihtsat hüdraulika abil töötavat pressi. Tehnoloogia on umbes sama nagu tehakse värskelt pressitud apelsinimahla. Valmistatakse seda sellisel viisil just seetõttu, et kõik kasulikud ained ikka õlisse alles jääksid. Tööstuslikult valmistatud ehk rafineeritud õlid saadakse keemilise töötlemise tulemusena, see on madalama kvaliteediga, selle tootmine on odavam ja maitse on neutraalsem kui külmpressi õlil.

Itaalias on välja koolitatud lausa oliiviõli politseinikud, kes suudavad maitse ja lõhna järgi eristada originaaloliiviõli võltsoliiviõlist. Nimelt on Itaaliale juba pikka aega peavalu valmistanud Hispaaniast, Kreekast ja Tuneesiast sisse veetav oliiviõli, mida müüakse kui puhast külmpressitud oliiviõli, kuid tegelikult ei vasta see standardile ja tihti on sinna lisatud värvaineid, mis jätavad mulje, et tegu on kvaliteetse õliga.

Oliividest eraldatakse õli väga ettevaatlikult ja see sisaldab kogu „extra virgin“ paketti- hulganisti antioksüdante ning vitamiine nagu E, K, A ja D. Oliiviõli sisaldab ka suures koguses antioksüdant Q10, mis teadaolevalt aitab kaitsta südant ja leevendada kroonilisi põletikke.



2.  Oliiviõli tervistavad omadused on hästi teada.

Uuringud on näidanud, et Vahemere dieet, mis sisaldab suures koguses külpressitud oliiviõli, aitab vähendada südamehaigusi, alandada vererõhku, parandada glükoosi ainevahetust ning vähendada põletikke.



3.  Oliiviõli aitab ennetada diabeedi tekkimist.

Hiljutine uuring leidis, et oliiviõli aitab diabeedi 2. vormi põdevatel inimestel parandada insuliini tundlikkust ja vähendada oküdatiivset stressi. See viitab sellele, et dieet, kus on suurem osakaal just külmpressitud oliiviõlil, ennetab ateroskleroosi, südamehaigusi ja diabeeti. Samuti aitab võidelda ülekaalu ja toetab ainevahetust.



 4. Oliiviõli aitab ennetada rinna ja eesnäärme vähki.

Nimekiri oliiviõli kasulikkusest on väga pikk, ent väärib äramärkimist teadlaste huvi oliiviõli, kui rinna- ja eesnäärmevähi, ennetaja vastu. Oliiviõlis sisalduvad antioksüdandid toetavad immuunsüsteemi ja võivad ennetada vähi arengut.



5.  Vali kvaliteedilt parim õli!


Selleks, et saada oliiviõlist maksimaalset ja eelpoolmainitud kasu, vali kvaliteedilt kõige parem õli.



Mõned nipid, kuidas eristada kvaliteetset nigelast.

- Leia tootja, keda usaldada.

- Arenda välja maitsemeel tundmaks ära õige külmpressitud oliiviõli.

- Külmkapi test- kui sa paned oliiviõli külmkappi ja see ei muutu “paksemaks”, on see suure tõenäosusega segatud teiste õlidega.

 

 Originaalartikkel: http://www.kaalustalla.ee/blogi/vali-oma-oli/ 

 

 

Read 6975 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei pruugi anda soovitud tulemust. Milliseid kombinatsioone on mõistlikum vältida?  

Loe edasi »
Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roosad ning seetõttu piisab igapäevameigi jaoks huuleläikest. Küpses vanuses hakkavad huuled oma värvi

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 112 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kas ilu = rumalus?

Briti teadlaste uurimus hajutab lõplikult müüdi se

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste sirgendamine

Pole midagi ilusamat kui luksuslikud, si

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun