Print this page
Thursday, 29 October 2009 14:00

Jogurti-kirsikook: parim maiustus nii külalistele kui endale

Rate this item
(0 votes)

 

kookJogurti-kirsikook on suurepärane võimalus kostitada külalisi või üllatada perekonda. Pealegi on selle valmistamine imelihtne!

 

VAJA LÄHEB:

 

Tainas:

180 g jahu

100 g taluvõid

60 g suhkrut

sool

 

Jogurtikreem:

450 g jogurtit(suhkruta)

2 sl sidrunimahla

70 g suhkrut

20 g želatiini

220 g vahukoort

 

Täidis:

300 g kirsse

100 ml punast veini

100 ml kirsimahla

2 sl suhkrut

10 g želatiini

 

Kaunistus:

50 g mandlilaaste

 

VALMISTAMINE:

 

1. TAINAS

 

Sõelu jahu kaussi, lisa suhkur. Riivi külmutatud taluvõi jämeda riiviga ning lisa samuti kaussi. Lisa veidi soola. Valmista tainas. Vormi taignast kiiresti pall, pane kilesse ning külmuta 30 minutit. Seejärel rulli jahutatud taigen jahusel laual 4-5 mm paksuseks kihiks. Kata 22 cm pirukavorm küpsetuspaberiga ja määri võiga, vooderda tainaga, torgi kahvliga läbi ning küpseta 15 minutit 200 kraadi juures. Seejärel võta ahjust välja ning lase jahtuda.

 

2. KREEM

 

Sega jogurt, sidrunimahl ja suhkur. Lahusta želatiin leiges keedetud vees ning lisa jogurtimassile. Kui jogurtimass hakkab tarretuma, lisa 2/3 vahukoorest ning sega kõik hoolikalt. Tõsta eelküpsetatud tainale. Jäta külmkappi tarduma – umbes 3 tunniks.

 

3. TÄIDIS

 

Poolita kirsid ning eemalda kivid. Tõsta kirsid tarretunud kreemile. Kuumuta punane vein keemiseni, sega kirsimahla ja suhkruga. Lahusta veinisegus želatiin. Vala saadud glasuur kirssidele. Lase jahtuda ning aseta 1 tunniks külmkappi. Tõsta kook vormist välja.

 

4. KAUNISTAMINE

 

Prae mandlilaastud rasvata pannil. Vahusta järele jäänud vahukoor. Kaunista kook vahukoore ja mandlilaastudega.

 

HEAD ISU!

 

pilt: sxc.hu; rezepty online

Read 9362 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun