Print this page
Saturday, 29 May 2010 04:02

MAASIKAHOOAEG! Kirss.Net pakub 11 parimat retsepti!

Rate this item
(0 votes)

maasikas   Enamik inimesi on seda aega kaua oodanud, kuna mõnusad maasikad maitsevad peaaegu kõigile. Seepärast korjasime kokku     palju häid retsepte maasikasõpradele! 

 

maasikas Maasika-clafoutis(6-le inimesele)

 

maasikas60 g taluvõid, 600 g värskeid maasikaid, 60 g nisujahu, 50 g kooritud mandleid, 100 g suhkrut, noaotsatäis soola, 3 kanamuna, 200 ml piima, soovi korral 1 sl rummi, tuhksuhkur

 

Sega suures kausis piim, terved kooritud mandlid, sool ja suhkur. Lisa ükshaaval munad, segades pidevalt koostisaineid. Sulata taluvõi ning lisa segule. Seejärel lisa piim ja rumm ning valmista tainas(see peaks tulema üsna vedel).

 

Puhasta maasikad, pese jaheda veega, kuivata ning lõika pooleks. Määri ümmargune küpsetusvorm taluvõiga. Pane marjad vormi põhja ning vala maasikate peale tainas. Kuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta clafoutis umbes 30 minutit. Kaunista tuhksuhkruga ning jahuta. Clafoutis’d võib serveerida jäätisega!

 

(www.kirss.net)

 

maasikasmaasikas Maasika-jogurti smoothie

 

250 ml piima, 1 klaas maasikaid, 150 ml maitsestamata jogurtit

 

Sega kõik komponendid blenderis ühtlaseks massiks, jahuta ning serveeri. Võib kasutada külmutatud maasikaid, et saada külm smoothie.

 

(www.kirss.net) 

 

 

 

maasikas Suvine maasikasalat juustu ja pähklitega(2-le inimesele)

 

maasikas8-10 maasikat, 1 roheline õun, 50 g lehtsalatit, 80 g juustu, 1 peotäis hakitud kreeka pähkleid, 1 sl mett, 1 sl sidrunimahla

 

Maasikad pese, kuivata ning lõika pooleks. Õun ja juust lõika väikesteks kuubikuteks. Sega maasikad, õuna- ja juustutükid. Lisa mesi ja sidrunimahl. Puista peale pähklid ning kaunista lehtsalatiga. Serveeri jahutatuna.

 

(www.kirss.net)

 

 

maasikasmaasikas Maasikamuffinid(4-le inimesele)

 

2 kanamuna, 150 g suhkrut, 50 g roosuhkrut, 100 g sulatatud võid, 200 g maasikaid, noaotsatäis soola, 1 pakk küpsetuspulbrit

 

Vahusta munad suhkruga, lisa sool, või ja maasikad(võimaluse korral lisa terved maasikad). Eraldi nõus sega jahu ning küpsetuspulber, seejärel lisa muna-marjasegu. Sega hoolikalt. Tõsta tainas muffinivormidesse ning küpseta 15-20 minutit 180 kraadi juures.

 

(www.kirss.net)

 

maasikas Maasikajäätis(100 grammis: 217 kcal, 1,5 g valke, 11,3 g rasva, 27,4 g süsivesikuid)

 

maasikas500 g maasikaid, 125 g tuhksuhkrut, poole sidruni mahl, 1 tl palsamiäädikat, 200 ml vahukoort(22%)

 

Pese ja puhasta maasikad. Jäta paar marja kaunistamiseks, ülejäänud purusta blenderis koos suhkru ja sidrunimahlaga ühtlaseks seguks. Lisa palsamiäädikas ning sega.  Vahusta vahukoor ning sega marjapüreega. Vala segu jäätisemasinasse ja valmista jäätis. Masina puudumisel aseta sügavkülma. Vahusta iga 2 tunni tagant, külmuta vähemalt 5 tundi. 1 tund enne serveerimist tõsta külmkappi.

 

(www.kirss.net)

 

kookmaasikas Maasikakook kookoshelvestega

 

100 g taluvõid või margariini, 100 g suhkrut, 2 tl vanillisuhkrut, 2 muna, 2 tl küpsetuspulbrit, 300 g jahu, 600 g maasikaid, 50 g kookoshelbeid.

 

Sega toasoe või suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa munad, sega. Lisa küpsetuspulber ja jahu, valmista tainas. Määri küpsetusvorm(diameetriga 27 cm, kõrgusega 3 cm) võiga, tõsta tainas vormi ja suru üles servadeni. Kata küpsetuspaberiga. Kata ubade kihiga(selleks, et tainas ei deformeeruks). Pärast küpsetamist võid oad ära visata. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Lõika maasikad tükkideks. Kata kook maasikakihiga. Küpseta veel 15-20 minutit. Kaunista kook kookoshelveste ja piparmündi lehtedega. Jahuta ja serveeri.

 

(www.kirss.net)

 

maasikas Maasika-piimakokteil

 

maasikasu. 0,5 kg külmutatud maasikaid, 1-1,5 tl vaniljesuhkrut, suhkrut, piima

 

Lase sügavkülmutatud maasikatel natuke üles sulada, kuid joogi valmistamise hetkeks peavad maasikates veel olema jääkristallid. Pane maasikad nõusse. Lisa maitse ja soovi järgi suhkur ning vaniljesuhkur. Lisa piima nii palju, et piima on veidi alla maasikate tasapinna (maasika otsad on piimast väljas). Sega kõik mikseri või köögikombainiga (käsimikseriga ei saa) vahule.  VALMIS! Võid segu klaasi kallata ja juua.

 

(www.kokaraamat.ee)

 

 

 

 maasikasmaasikas Maasikad šokolaadis

 

kookoshelbed, maasikad, šokolaad

 

Pese maasikad ja pane köögirätiku peale kuivama. Pane kookoshelbed kaussi ja tükelda šokolaad potti. Sulata šokolaad, kuni ta on vedel. Pista ükshaaval maasikad pooleldi šokolaadi ja seejärel kookoshelvestesse. Serveeri suure taldriku peal.

 

(www.kokaraamat.ee)

 

maasikas Maasika-rikotta magusroog

 

maasikas250 g rikottat või magedat kodujuustu, 250 g maasikaid, 3 spl suhkrut, 3 spl rõõska koort, 1 tl vanillisuhkrut, 2 munavalget

 

Lõika maasikad pikuti viiludeks. Hõõru kodujuust läbi nailonsõela, lisa koor ja suhkur ning mikserda kohevaks. Kalla kaussi maasikaviilud ning tõsta lusikaga alt ülespoole õrnalt segamini. Vahusta toasoojad munavalged vanillisuhkruga läikivaks vahuks, kalla teiste ainete peale ning tõsta jälle lusikaga segamini. Jaga serveerimisanumatesse ning lase külmkapis tund-paar maitsestuda.

 

(www.selver.ee)

 

 

 maasikasmaasikas Maasika- Sabayone magustoit 4- le

 

100 g külmutatud maasikaid, 2 dl vett, 2 munakollast, 1 tl tuhksuhkrut, 1-2 dl kuiva vahuveini, 20 g mandlilaaste, 10 g purustatud metspähkleid, 10 g fariini / muscovado suhkrut (Dansukker)

 

Sulata vaiksel kuumusel pannil segades suhkur, lisa ettevaatlikult 2 dl jagu vett. Sega, kuni on tekkinud siirup. Lisa mandlilaastud ja pähkel, kuumuta segades kuni kuldpruuni värvuseni ja vedelik on haihtunud. Keskmisel kuumusel vahusta vispliga kastrulis munakollased, suhkur ja vahuvein. Jätka vahustamist kuni on saavutatud kohev konsistents, umbes 10 minutit. Vähenda koheselt kuumust kui on märgata massi järsku osalist küpsemist. Alusta serveerimist kihiti pokaalidesse esmalt sabayon, maasikad ja krõbedad mandlid-pähklid, korda. Serveeri koheselt.

 

(www.selver.ee)

 

maasikas  Maasikamoos

 

1kg (2 L) maasikaid, 1kg Dansukkeri valget suhkrut, 2 g sidrunihapet

 

Puhasta ja pese marjad. Viiluta marjad või purusta mikseriga. Pane marjad suhkru ja sidrunhappega 10 minutiks keema. Võta keedunõu pliidilt ja eemalda moosilt vaht. Kalla moos kuumadesse hoolikalt pestud purkidesse, täites purgid kuni ülemise servani. Sulge purgid kohe. Säilita külmas.

 

(www.dansukker.se)

Read 8882 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun