Print this page
Tuesday, 09 October 2012 08:42

Magusad kohupiimatoidud: KOHUPIIMAVAHT MAASIKATE VÕI VAARIKATEGA

Rate this item
(0 votes)

KOHUPIIMAVAHT

300 g kohupiima, 6-7 spl. piima, rõõska koort või õuna­mahla, 3-4 spl. suhkrut, vanilliini, 30-40 g rosinaid või sukaadi, riivitud pähkleid, šokolaadi või marmelaadi. 

Peeneks hõõrutud kohupiimale lisada piim, koor või õunamahl, suhkur, vanilliin ja vahustada. Lisada rosinad või sukaad, riivitud pähklid, tükel­datud šokolaad või marmelaad. 

Lisandiks anda piima, mahlajooki või -kastet.

 

KOHUPIIMAVAHT MAASIKATE VÕI VAARIKATEGA 

200 g kohupiima, 350 g maasikaid või vaarikaid, 1/4 kl. piima, 100 g tahket leiba, 1 spl. võid.

Suhkruga segatud marjad panna magustoidukaussi. Kohupiimale lisada piim ja suhkur, vahustada ning panna marjadele, puistata üle võiga praetud ja suhkruga segatud riivleivaga. 

Kaunistada vahvlite, küpsiste, hakitud šokolaadi või pähklitega. 

 

 

KOHUPIIMAVAHT MUNAGA

300 g kohupiima, 1-2 muna, suhkrut, 1/2 – 3/4 kl. koort või piima.

Kohupiim hõõruda hästi läbi või ajada läbi hakkmasina, lisada koor või piim ja vahustada. Segada juurde suhkruga vahustatud munakollane ja -valge.

Lauale anda toormahla või marjakeedisega.

 

 

KOHUPIIMAVAHT RIIVLEIVAGA

300 g kohupiima, 65 g rõõska koort, 75 g suhkrut, 50 g tahket leiba, 15 g võid. 

Kohupiim vahustada rõõsa koorega, lisada 2/3 osa suhkrust. Leib riivida, röstida pannil võiga, lisada ülejäänud suhkur ja jahtunult puistata kohu­piimavahule.

 

 

KOHUPIIMAVAHT KOMPOTI JA KÜPSISTEGA

300 g kohupiima, veidi suhkrut, vanilliini, 1/4-1/2 l vahu­koort, 1/2 l  puuvilja- või marjakompotti, 100 g küpsiseid. 

Kohupiim vahustada koorega ja maitsestada vähese suhkru või vanilliiniga, tõsta kaussi, kaunistada kompotipuuviljade või -marjade ja küpsis­tega. Osa küpsiseid võib panna ka kausi põhja ja nendele tõsta kohu­piimavaht. 

Eraldi anda lauale kompotisiirup.

 

 

KOHUPIIMAVAHT JÕHVIKAKISSELLIGA 

300 g kohupiima, 100 g hapukoort või piima, 1-2 spl. suhkrut, 30 g rosinaid. Kisselliks 200 g jõhvikaid, 1 spl. kar­tulijahu, 100 g suhkrut.

Peeneks hõõrutud kohupiimale lisada piim või koor ja suhkur, vahus­tada, lisada rosinad ja segada. Jõhvikatest keeta kissell. 

Serveerida magustoiduna väikestes kausikestes.

 

 

KOHUPIIMA JA RUKKILEIVA MAGUSTOIT

200 g kohupiima, 4-5 õuna, 200 g tahket leiba, 1-2 spl. suhkrut, 1 spl. võid.

Pool õunte kogusest tükeldada, keeta väheses vees ja suruda läbi sõela. Leib riivida, pruunistada kergelt võis ja lisada suhkur. Kohupiim hõõ­ruda hästi peeneks või suruda läbi sõela. ülejäänud õunad riivida too­relt ja lisada kohupiimale, maitsestada suhkruga. 

Õunapüree, riivleib ja kohupiim panna kihtidena kaussi või vaagnale. 

Peale puistata hakitud pähkleid või kaunistada keedisega.

 

 

KOHUPIIMA JA KAERAHELBE MAGUSTOIT

300 g kohupiima, 50-100 g hapukoort või piima, 1 spl. suhkrut, 1 kl. keedist, kompotti, värskeid maasikaid või vaa­rikaid, 100 g kaerahelbeid.

Peeneks hõõrutud kohupiim segada hapukoore ja suhkruga ning vahus­tada. Kaerahelbed praadida ja lisada veidi suhkrut. Magustoidukaussi tõsta kohupiimavaht, peale puistata praetud kaerahelbed. Pealmiseks kihiks panna keedis, kompotist võetud puuvili või marjad.

Kompotisiirup anda eraldi juurde.

 

 

KOHUPIIMA JA APELSINI TARRETIS 

300 g kohupiima, 2/3 spl. želatiini, 1 1/2 kl. vett, 1/2  kl. apel­sinimahla, 15 g riivitud apelsinikoort, 1 apelsin. 

Želatiini leotada 1/2 klaasis külmas vees 30 minutit, seejärel lisada lahus­tamiseks 1 klaas kuuma vett ning kuumutada, kuni želatiin lahustub. Kohupiim segada hästi läbi, lisada apelsinimahl ning riivitud apelsini­koor, seejärel lisada vahetpidamata segades lahustatud želatiin. Saadud segu valada vormi, lasta külmas tarduda ning lüüa taldrikule välja. 

Kau­nistada apelsiniviiludega.

 

Kasutatud kirjandus:"Kohupiimatoidud"1968

 

Read 9417 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun