Kirss.Net

Tuesday, 09 October 2012 09:24

Magusad kohupiimatoidud: KOHUPIIMAPUDING

Rate this item
(0 votes)

 

KOHUPIIMAPUDING 

250 g kohupiima, 50 g mannat, 20 g võid, 2 spl. suhkrut, 1 muna.    

Mannast ja veest keeta puder. Kohupiim hõõruda või suruda läbi sõela, segada jahtunud mannapudruga, lisada munarebu, suhkur, sulavõi. Segada ühtlaseks massiks, lisada vahustatud munavalge, segada kergelt läbi. Saadud segu panna võiga määritud vormi ja kuumutada keevaveevannis, kuni vormiroog on valmis.

Kuumale pudingite valada kissell ja anda lauale. 

 

puding

 

KOHUPIIMAPUDING ÕUNTEGA 

150 g kohupiima, 4 spl. riivsaia, 2 muna, 1/2 kl. suhkrut, 500 gfilmid/1261143037_puding-1.jpg õunu, 20 g võid, 1/2 kl. maasika- või vaarikasiirupit. 

Kohupiim suruda läbi sõela, lisada riivsai, munakollased, suhkur ja riivi­tud õunad. Saadud massile lisada vahustatud munavalged ja segada ettevaatlikult läbi. Segu panna võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi, katta võiga määritud paberiga ja küpsetada praeahjus või keeta keevaveevannis. 

Kui puding on valmis, kummutada ta vormist välja, asetada vaagnale ning valada üle vaarika- või maasikasiirupiga. 

 

 

KOHUPIIMAPUDING SUKAADIGA

300 g kohupiima, 3 muna, 2 spl. suhkrut, 1-2 spl. mannat, 50 g sukaadi, 30 g rosinaid, 2 spl. võid, riivitud apelsini­koort.

Kohupiim suruda läbi sõela, lisada munarebud, suhkur, soola, riivitud apelsinikoor, manna ja sulavõi. Kohupiimamassi kloppida puulusikaga. Seejärel segada hulka puhastatud ja pestud rosinad, väikesteks kuubi­kuteks lõigatud sukaad ja tihedaks vahuks klopitud munavalged. Kohu­piimamass tõsta võiga määritud ja suhkruga ülepuistatud vormi ning keeta keevaveevannis või küpsetada praeahjus. Viimasel juhul puistata vormi suhkru asemel riivsaia.

Lauale anda kuumalt puuviljasiirupiga või keedisega.

 

 

KOHUPIIMAPUDING PÄHKLITEGA

300 g kohupiima, 3 muna, 2-3 spl. riivsaia, 30 g pähkleid või mandleid, 1 spl. suhkrut, 2 spl. võid, 75 g rosinaid, riivitud sidruni- või apelsinikoort, soola. 

Pähklid või keevas vees hoitud ja seejärel kestast puhastatud mandlid hakkida peeneks, hoida kuumas praeahjus, kuni nad muutuvad pisut pruunikaks, siis hõõruda uhmris koos suhkruga peeneks. Läbi sõela surutud kohupiimale lisada suhkur, sulavõi, munarebud, sool, sidrunikoor ja kloppida hoolikalt puulusikaga. Seejärel lisada riivsai, pähklid, pestud rosinad ja vahustatud munavalged.

Täita 3/4 vormist kohupiimamassiga, määrida pealt sulavõiga ja puistata suhkrut. Vorm katta kaanega ja paigutada suuremasse keevaveevanni (vesi peab ulatuma vormi poole kõrguseni). Vormi alla panna paks paber või kahekordne marli. Keedunõu katta kaanega ja keeta pudingit umbes 1 tund, kallates vähehaaval nii palju keeva vett juurde, kui palju see keetmisel väheneb. Kerkinud, ühtlaselt vetruv ning vormi äärte kül­jest lahtilöönud puding on valmis.

Valmis puding kummutada vormist välja vaagnale ja anda lauale kuu­malt puuviljasiirupiga või hapukoorega.

 

 

KOHUPIIMAPUDING KÜPSISTEGA

250 g kohupiima, 50 g küpsiseid, 1-2 spl. suhkrut, 2 muna, 1/4 kl. piima, 20 g võid, 2-3 spl. hapukoort.

Küpsised tampida peeneks, segada suhkruga, valada piima peale ja lasta 10-15 minutit seista. Seejärel lisada läbi sõela surutud kohupiim, muna­rebu ja sulavõi. Segada hästi läbi, lisada vahustatud munavalged, panna võiga määritud vormi, tasandada pealt ja keeta keevaveevannis, kuni vormiroog on valmis.

Anda lauale hapukoorega.

 

Kasutatud kirjandus:"Kohupiimatoidud"1968

Read 28162 times

Related items

ILUNIPID, MEIKIMINE

Hoolitsetud küüned + ilusad juuksed + terve nahk = täiuslikkus!

Igaüks tahaks omada pikki ilusaid juukseid, luksuslikke küüsi ning säravat ideaalselt siledat nahka, ühesõnaga olla täiuslik. See polegi niivõrd raske

Loe edasi »
Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roosad ning seetõttu piisab igapäevameigi jaoks huuleläikest. Küpses vanuses hakkavad huuled oma värvi

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 369 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei p

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun