Print this page
Tuesday, 09 October 2012 09:30

KOHUPIIMA JA MANNA VORMIROOG

Rate this item
(0 votes)

KOHEV KOHUPIIMA VORMIROOG ROSINATEGA

300 g rasvast kohupiima, 2 muna, 1-2 spl. suhkrut, 1 spl. jahu, 2 spl. rosinaid, 1 spl. võid, 1 spl. riivsaia, 1 spl. hapu­koort, 1/2 kl. puuviljakastet, vanilliini ja mõni tera soola. 

Hõõrutud kohupiimale lisada suhkruga vahustatud munakollased, nisu­jahu, vanilliin, soola, pestud rosinad ning segada kõik hästi läbi. See­järel segada juurde vahustatud munavalged, panna võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Tasandada pealt ja määrida hapukoorega. Küpsetada praeahjus. Pärast valmimist lasta 5-10 minutit seista, see­järel võtta vormist välja ja lõigata tükkideks.

Enne lauale andmist valada üle magusa puuviljakastmega.

 

kohupiimavorm 

KOHUPIIMA JA NUUDLI VORMIROOG

300 g kohupiima, 150 g nuudleid, 3/4 l piima, 2 spl. võid, 3-4 spl. suhkrut, 2 muna, soovi korral rosinaid. 

Nuudlid keeta vähese soolase veega või piimaga pehmeks, lisada või, suhkur, muna ja hõõrutud kohupiim. Segada ja asetada võiga määritud vormi küpsema. 

Lauale anda puuviljakastmega.

 

KOHUPIIMA VORMIROOG                

300 g kohupiima, 2 spl. mannat, 1 muna, 1-2 spl. suhkrut, rosinaid.

Kõik ained segada, asetada hästi määritud vormi. Peale panna võitüki­kesi või määrida hapukoorega ja puistata riivsaia. Küpsetada praeahjus.

Lauale anda jahtunult mahlakisselliga. 

 

KOHUPIIMA JA RIISI VORMIROOG

200 g kohupiima, 1 kl. riisi, vett, 75 g rosinaid, 4 spl. suhk­rut, 3-4 muna, vanilliini, soola, riivsaia, võid, 250 g hapu­koort või 1 kl. puuviljasiirupit.

Keeta riisipuder rosinatega. Jahtunud pudrule lisada hõõrutud kohupiim, suhkruga vahustatud munad, vanilliin, pisut soola ning segada läbi. Saa­dud mass panna võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi, mää­rida pealt 1 spl. hapukoore ja 1 muna seguga ning küpsetada praeahjus 20-30 minutit.

Lauale anda hapukoore või puuviljasiirupiga.

 

 

KOHUPIIMA JA MANNA VORMIROOG

300 g kohupiima, 50 g võid, 2 muna, 3-5 spl. suhkrut, 2 spl. hapukoori, 1/4. kl. mannat, 50 g rosinaid, vanilliini või sidrunikoori.

Peeneks hõõrutud kohupiimale lisada sulatatud või, suhkruga vahustatud munakollased, hapukoor, manna ja rosinad ning lõpuks vahustatud muna­valged. Maitsestada vanilliini või riivitud sidrunikoorega. Panna või ga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ning küpsetada 30-45 minutit.

Lauale anda kisselliga, kompotiga või marjasiirupiga.

 

 

KOHUPIIMA JA RIIVLEIVA VORMIROOG

Valmistada nagu kohupiima ja manna vormiroog, asendades manna riivleivaga.

Lauale anda jahtunult piimaga.

 

 

KOHUPIIMA JA SAIA VORMIROOG

300 g saia, 3 muna, 1/2 l piima, 200 g kohupiima, 20 g võid, 50 g rosinaid, suhkrut ja sidrunikoort. 

Sai lõigata viiludeks ja leotada magusas muna-piima segus. Hõõrutud kohupiimale lisada rosinad, suhkur, muna ja riivitud sidrunikoori. Leo­tatud sai ja kohupiim panna kihiti võiga määritud vormi, nii et alumi­seks ja pealmiseks kihiks on sai. Peale asetada võitükikesed. Küpsetada praeahjus.

Lauale anda mahlakastmega.

Kasutatud kirjandus:"Kohupiimatoidud"1968

 

Read 7270 times

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun