Kirss.Net

Thursday, 05 August 2010 14:46

Millega juua teed? Kas suhkru, sidruniga või hoopis...

Kas tõesti on suhkruga tee niivõrd kahjulik, nagu räägitakse? Mida kasulikku on piima või sidruniga tees? Missugused maitseained muudavad selle joogi veelgi kasulikumaks?

tee 

pilt: sxc.hu  

 

1. Suhkur

 

Klassikaline kombinatsioon tee+suhkur, millest loobuvad eelkõige kaalulangetajad, on siiski kasulik. Tuli välja, et suhkruga tee aitab võidelda stressi ja närvipinge vastu ning on lausa vajalik B1-vitamiini vaeguse korral. Pealegi võimendab suhkru lisamine(loomulikult väikestes kogustes) tee maitset. Suhkru adekvaatseteks asendajateks on mesi ning rosinad.

 

Kas teadsid, et magusat teed hakati jooma alles XVIII sajandi keskel, 300 aasta möödudes pärast joogi avastamist?

 

2. Piim

 

Piimaga tee, mida inglased nii väga armastavad, on kergesti omastatav jook, millel on tugevdav ja stimuleeriv toime. Teadagi on piim ise keerulise keemilise koostisega toode, mis sisaldab üle 100 organismile vajaliku aine. Samas ei ole piim omaette kergesti seeditav. Kuid tee parandab piima omadusi, rikastades selle taimerasvade, -valkude ja –vitamiinidega, ning piim „aitab” samuti teed: neutraliseerib kofeiini ja teiste alkaloidide toimet.

 

Piimaga teed soovitatakse juua hommikuti. Jook annab jõudu ning tugevdab kesknärvisüsteemi.  

 

3. Sidrun

 

Sidruni lisamine tugevdab tee raviomadusi. Tänu suurele C-vitamiini kogusele aitab sidruniga tee taastada jõuvarusid ning kustutada janu.

 

Tee värvuse muutumine ei tähenda sugugi, et jook kaotab oma kanguse. Sidrun muudab vaid tee värvuse ja maitse, kuid tõelised teefännid ei joo kunagi sidruniga teed, väites, et sidruni lisamine „hävitab” tee spetsiifilise lõhna ja maitse.

 

4. Vürtsid

 

Aromaatset vürtsidega teed hindavad need, kes otsivad uusi maitseelamusi. Kaneel, kardemon, nelk, muskaatpähkel – kõik need vürtsid muudavad tee maitse unikaalseks. Samas tuleb olla ettevaatlik: tee vürtsidega on tugev stimuleerija, mida ei tohiks kuritarvitada.

 

Kõige ohutumad vürtsid on lõhnav pipar, piparmünt, köömned ja ingver. 

Read 5695 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Hoolda näonahka õigesti: igale nahatüübile oma nipid!

Esimeseks sammuks oma naha eest hoolitsemisel peaks olema nahatüübi määramine: alustagem kas või sellest, et kõik kreemid, näoveed ja –piimad muutuvad

Loe edasi »
ASTELPAJU: Naiste ilu ja nooruse saladus

Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid. Viljad sisaldavad C-vitamiini (sõltuvalt viljasordist 150-1600 mg %), vitamiine B

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 111 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kosmeetikumid - keemia sinu kehas

Huuli värviv naine sööb elu jooksul ära 9 kilo huu

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuksehooldus/šampoonid

Juuste õige hooldus? Õigesti valitud ho

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun