Kirss.Net

Monday, 20 July 2009 13:25

VISTRIKUD: võitlus on alanud! Akne ravi ja ennetamine.

Prantslased ütlevad, et koledaid inimesi pole, on vaid inimesed hooldamata, haige nahaga. Kui palju kohutavaid piinu valmistavad need väikesed parasiidid noortele neiudele ja noormeestele! Kuid ka paljud täiskasvanud kannatavad akne all.

ilu

Vistrikud on kõige laialtlevinum nahaprobleem. Statistika on kurb: sõltumata nahatüübist ja elustiilist on punnidega kokku puutunud tervelt 80 % inimestest. Võitlus terve, puhta naha eest on väga raske, nõuab järjekindlust ja kannatust.


VINNID JA DIEET


Püüa jälgida, mida sa sööd – äkki põhjustab üks või teine toiduaine vistrike teket. Püüa mõneks ajaks loobuda rasvasest, vürtsikast ja magusast, samuti alkoholist ning jookidest, mis sisaldavad kofeiini. Söö rohkem puu- ja köögivilju ning joo vähemalt 1 liiter mineraalvett päevas. Alusta igat päeva klaasi külma veega – see puhastab organismi ning koos sellega ka nahka.


TERVISLIK ELUVIIS JA VÄHEM STRESSI!


Tänapäeva stressirikas elu ei säästa kedagi, kuid stress on üks vistrike tekke põhjuseks. Stressi on võimatu täielikult vältida – selleks peab elama kuskil laboris ja mitte midagi tegema, kuid seegi tekitaks omakorda stressi. Samas on võimalik stressi vähendada.


- Maga vähemalt 8 tundi ööpäevas


- Ära suitseta ja tarvita alkoholi


- Tegele spordiga


NAHA PUHASTAMINE


- Nägu tuleb pesta kaks korda päevas – hommikuti ja õhtuti. Erilist tähelepanu pööra hommikusele protseduurile: öö jooksul vabaneb nahk toksiinidest ning vajab kiiret puhastamist.


- Kasuta sooja vee asemel leiget! Soe või kuum vesi aktiviseerivad rasunäärmete tööd, mis ei ole probleemse naha jaoks sugugi hea.


- Eelista alkoholita näovett: alkohol küll eemaldab mustust ja puhastab nahka, kuid samaaegselt rikub niiskustasakaalu ning ärritab nahka.


NÄOMASKID


1. Saialillemask. Sega 1 sl saialille tinktuuri ½ klaasis vees. Niisuta segus natuke vatti ning kata sellega nägu. Oota 20-30 minutit ja loputa nägu leige veega.


2. Hiljuti tekkinud punnide vastu aitab võidelda piparmündi näovesi: vala 0,5 l keeva vett 2 sl piparmündi lehtedele, lase 5-10 minutit tõmmata ning kurna. Seejärel lisa 4 tl boorpiiritust, 2 sl saialille leotist ja 1 tl sidrunimahla. Puhasta nägu saadud näoveega iga poole tunni tagant, mõne tunni möödudes märkad naha paranemist.


3. Rasvast nahka on kasulik puhastada munakollasega: sega 1 munakollane, 1 tl sidrunimahlaga ja 1 tl taimeõliga. Kanna segu vatipadjaga näole ning pese 2 minuti möödudes maha. Näomaski tuleb kasutada 2-3 korda päevas.


4. Sega riivitud kasekoor külma keedetud veega proportsioonis 1:5. Lase tõmmata 8 tundi, kurna läbi. Kasuta saadud näovett iga päev.


5. Keeda 2 tl tammekoort 0,5 liitris vees 5 minutit. Jahuta, kurna, lisa poole greibi mahl ning kasuta saadud näovett kaks korda päevas.


PROBLEEMSE NAHA HOOLDUS


Suurepärane vahend on puhastav ja desinfitseeriv näovesi tsinkoksiidi ja salitsüülhappega. Ta stimuleerib vereringet, tapab ära kõik kahjulikud bakterid ning ravib juba olemasolevaid punne.


Seep ja alkohol ärritavad probleemset nahka. Sellisel juhul peab nahka rahustama: selle ülesandega tulevad toime põletikuvastased hüdrogeelid.


Unusta koorivaid kreeme!


Ära puuduta nägu kätega ning igal juhul ÄRA PIGISTA PUNNE!


NAHAARST


Sageli ei piisa vaid õigest hooldusest. Kui vistrikke on liiga palju, tasub igal juhul minna dermatoloogi juurde. Arst määrab vistrike tekkimise peapõhjuse ning oskab soovitada ka ravimeid.


KOSMEETIK


Üsna kallis, kuid tõhus meetod on kosmeetiku külastamine. Siis tehakse ravivaid näomaske ning vajadusel ka piilingut. Samas tasuks enne neid protseduure konsulteerida dermatoloogiga. Mõnikord, kui nahk on ärritatud, võib piiling mõjuda lausa hävitavalt. Sõltuvalt ilusalongist ja koorimise liigist maksab protseduur 500-4000 krooni.


MÜÜDID JA TEGELIKKUS


#1. Regulaarne seks hävitab vistrikud! Keskealiste naiste standardne fraas: „Küll sa leiad endale partneri, siis saab nahaga kõik korda,” kõlab üsna optimistlikult, kuid ei vasta reaalsusele. SEKS VÕI SELLE PUUDUMINE EI MÕJU NAHASEISUNDILE!


#2. Vistrikud johtuvad mustusest, seetõttu peab nägu pesema iga tund. Muidugi peab nahka regulaarselt puhastama, kuid mitte niivõrd tihti – kahest korrast päevast täiesti piisab.


#3. Dekoratiivne kosmeetika on kõige kurja allikas. Suurem osa tänapäeva kosmeetikast on vastupidi nahale kasulik. Paljudel firmadel on olemas spetsiaalsed jumestuskreemid probleemsele nahale, mis lausa ravivad nahka.


#4. Hea arst vabastab probleemist ühe nädalaga. Isegi kõrgelt kvalifitseeritud asjatundja ravib aknet 3 kuud. 

pilt: sxc.hu 

Read 19639 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

KOSMEETIKAVAHEND OTSAS?

Mingi kosmeetikavahend on otsas, seda on aga otsekohe vaja? Ära paanitse!

Loe edasi »
Kas ilu = rumalus?

Briti teadlaste uurimus hajutab lõplikult müüdi sellest, et ilusad inimesed on enamasti ka rumalad. Tegelikkus on pigem vastupidine.

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 191 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun