Kirss.Net

Thursday, 14 July 2011 09:18

Kas sinule sobiks TUKK?

 

juuksed Lehitsedes möödunud aastate ajakirju, võib tähele panna, et ühel aastal tuleb tukk taas moodi ning mõnel teisel läheb ära. Kõige selle juures on olemas märkimisväärne regulaarsus – enamikul aastatel on tukk siiski moes.

 

Ja isegi kui tukk pole parajasti kuumim trend, otsustavad paljud naised ikkagi tukkaga soengu kasuks. Kui sinagi oled mõelnud tuka lõikamise peale, kuid pole kindel, kas uus soeng hakkab sulle sobima, siis on siin mõned nipid.

 

Millised tukad on olemas?

 

Mõned arvavad, et tukk on lihtsalt kulmudeni lõigatud juuksed. Tegelikult on olemas päris palju viise, kuidas tukka lõigata – näiteks klassikaline sirge, pikk viltune või lühike tukk.

 

Sõltudes näo- ja juuksetüübist on võimalik valida selline tukastiil, mis sobiks ideaalselt sinule. Klassikaline sirge tukk toob esile silmi ja põsenukke ning inimene näeb mitme aasta võrra noorem välja. Aga kui sul on õhukesed või lokkis juuksed, ei pruugi selline tukk sulle sobida.

 

Ka viltune tukk ei sobi kokku lokkis juustega, kuna siis on teda päeva jooksul vaja mitu korda sättida.

 

Pikka tukka ei soovitata halva nägemisega või silmaläätseid kasutatavatele naistele.  

 

Tasub meeles pidada sedagi, et tukka peab sättima iga päev ning ta nõuab palju rohkem aega kui lihtsalt pikad juuksed. Ainult üksikud naised ei kasuta ei fööni ega sirgendajat, ülejäänud peavad vaeva nägema, et tukk näeks tõesti kena välja.

 

Millist tukka valida?

 

Kui oled noorem kui 30, võid katsetada nii palju kui süda soovib, sest sinu vanuses on lubatud peaaegu kõik soengud. Kui oled juba vanem, siis püüa vältida liiga ekstravagantseid soenguid, mis ei pruugi olla kooskõlas sinu põhistiiliga.

 

Kui oled peenike ja lühikest kasvu, siis eelista sirget tukka, kui oled aga pikka kasvu ja sale, siis püüa just vastupidi vältida liiga sirget tukka ja juukseid ning eelista volüümikamaid soenguid. Vastupidine valik võib rikkuda keha proportsioonide kooskõla.

 

Kui sul on lokkis juuksed, kuid unistad tukast, siis eelista õhemat tukka ning ära sirgenda seda liiga sageli. Lokkis juuste taltsutamiseks peaksid tukka mitu korda päevas sirgendama. See võib aga juukseid kahjustada.

 

juuksed 

 

Kui sul on sõnakuulmatud juuksed, siis väldi liiga lühikest tukka. Parim valik on keskmisest pikem tukk, mida on sinu juuksetüübi puhul lihtsam sättida.

 

Kui sul on kõrge laup, siis ideaalne valik on pikk, silmadeni ulatuv tukk. Kui sul on kandiline või ristkülikukujuline nägu, siis sobiks sulle pikk viltune tukk.

 

Kolmnurgakujulise näoga sobib kokku kaarekujuline tukk(keskel lühem, külgedel pikem), ümargust nägu kaunistaks mitmekihiline sirge tukk.

 

Tuka esmakordsel tegemisel, ära iialgi lõika teda liiga lühikeseks. Kui sa ei ole uue juuksestiiliga rahul, saad pikema tuka puhul ta klambritega üles kinnitada ning ühtlasi võtab tuka väljakasvamine vähem aega.

 

Kuidas tuka eest hoolitseda?

 

Erilist hooldust tukk ei vaja. Juuksed peavad olema alati puhtad ja terved. Kui sul on tuhmid või kahjustatud juuksed, paistab see tukal veel rohkem silma, seepärast peaksid enne tuka lõikamist juukseid veidi ravima.

 

Kasuta tugevdavaid ja taastavaid juuksemaske ja –konditsioneere. Soovi korral võid juukseid lamineerida, siis näevad nad tervemad ja paksemad välja.

 

Tuka sättimiseks hakkad alguses vajama üsna palju aega, kuid aja möödudes harjud tukaga ning ajakulu väheneb.

 

pildid: dreamstime.com 

 

 

Read 21934 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Kosmeetikumid - keemia sinu kehas

Huuli värviv naine sööb elu jooksul ära 9 kilo huulepulka ja kaks korda päevas hambaid pesev inimene 10 kilo hambapastat. Naha kaudu jõuab meist igaüh

Loe edasi »
Kas ilu = rumalus?

Briti teadlaste uurimus hajutab lõplikult müüdi sellest, et ilusad inimesed on enamasti ka rumalad. Tegelikkus on pigem vastupidine.

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 144 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Vapustav LOOMULIK ILU. Kas meeldib?

Mis juhtub, kui kanda modelli näole korraga 365 ki

Loe edasi »
Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuste hoolduse ABC

Et juuksed oleksid terved ja tugevad, pe

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun