Kirss.Net

Monday, 22 November 2010 14:37

Kui naine, siis lihatoiduline

Lisaks loogikale on meestel ja naistel ka erinev aju-, südame- ja maksaehitus. Seepärast peaks naise ja mehe toit erinema isegi ühe laua taga istudes. 

liha 

pilt: dailymail.co.uk  

 

Tavaliselt soovitatakse naistele süüa köögi- ja puuvilju, täisteratooteid, kala ja kanaliha. Vastavalt teaduslikele uuringutele vähendab taoline toit naiste suremust võrreldes lääneliku toidu söövate naistega. Viimased söövad enamasti töödeldud liha(vorst, viinerid), friikartuleid ja maiustusi. Selliste toitumiseelistustega naiste suremus on tervelt 17 % võrra kõrgem. Seega võiks väita, et „läänelik dieet“ on halvem. Samas pole arstide pakutav alternatiiv ideaalne, kuna ei arvesta kõiki naise organismi iseärasusi. Uurime küsimust lähemalt.

 

Võitlus metalli eest

 

Räägitakse, et naised kulutavad kergemini raha, sest šopping on neil veres. Võib olla see ongi nii, kuid täiesti kindlalt on teada, et naised loobuvad palju kergemini ühest teisest metallist – rauast, mis on neil samuti veres. Rasedus, rinnaga toitmine ning menstruatsioon kahandavad märgatavalt raua varusid naise organismis. Selle tulemuseks on madal hemoglobiinitase, kuna raud on hemoglobiini tähtsaim koostisosa, ning järelikult ka väsimus, depressioon ja nõrkus.

 

Menstruatsiooni ajal võib rauakaotus olla niivõrd kriitiline, et selle taastamiseks toidust saadavast rauast ei piisa. Seda eriti juhul, kui naise menüüs domineerivad köögi- ja puuviljad. Kuid isegi vähemintensiivse menstruatsiooni korral vajab naine rohkem rauda kui mees. Selleks aga tuleb süüa LIHA, kusjuures puhtal kujul, mitte aga vorsti või sardelle. Õuntest ja tatrapudrust ei piisa, kuna organism omastab rauda kõige paremini loomse päritoluga toodetest(eriti hästi maksast). Seepärast ei tohiks ükski naine lihast loobuda. Loomulikult peaks liha olema väherasvane ning biifsteekiga tuleks kartuli või pudru asemel süüa hoopis köögivilju. 

Read 3687 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

KOSMEETIKAVAHEND OTSAS?

Mingi kosmeetikavahend on otsas, seda on aga otsekohe vaja? Ära paanitse!

Loe edasi »
Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roosad ning seetõttu piisab igapäevameigi jaoks huuleläikest. Küpses vanuses hakkavad huuled oma värvi

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 204 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Ideaalsed rinnad – kõik on sinu teha!

Rinnahooldus sisaldab palju komponente: massaaž, k

Loe edasi »
Ilusate ripsmete saladused

Mis oleks ilusam, kui pikad kohevad ripsmed? Kuida

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun