Kirss.Net

Thursday, 05 January 2012 08:10

See nii magus šokolaad…

Laste kirg ja emade salajane soov,   ühest lõhnast tõuseb tuju ja ununevad kõik probleemid – selline on nn“jumalate toit“ või lihtsalt šokolaad. Osa nimetab šokolaadi kõigi õnnetuste põhjustajaks: ülekaal, vistrikud, kolesterool, teised aga jumaldavad šokolaadi, arvates, et see ravib paljudest haigustest.

Kus peitub tõde? 

shokolaad

 

• Shokolaad – ei seda ei söö, muidu võtan kaalust juurde

Jah sokolaad sisaldab küll väga palju kaloreid, aga kaloriteallikad on piim ja glükoos. „Shokolaadi“ süsivesikud on nn „kerged“, organism lagundab ja kulutab neid kiiremini, kui nt makaronide süsivesikuid. Muidugi, kui süüa ära 1 kg šokolaadi päevas(~5000 kcal), muutub osa süsivesikest rasvaks, aga keegi ei jaksa ju nii palju süüa!

Mõistlikul tarvitamisel on šokolaad väga kasulik, soovitatakse tarvitada ka dieedil olemise ajal. Ta annab hästi palju energiat, vitamiine ja mineraale. Ta sisaldab rohkesti ka magneesiumit ja kaaliumit, mis on hädavajalikud lihaste ja närvisüsteemi normaalse töö jaoks.

• Shokolaad sisaldab palju kofeiini

Kui šokolaad on sama värvi mis kohv, ei tähenda see sugugi, et see sisaldab palju kofeiini. 100 g šokolaadi sisaldab keskmiselt 30 mg kofeiini, üks väike tass kohvi aga 180 mg.

• Kasulik südame ja veresoonte jaoks

Kakao sisaldab erilisi aineid, mis mõjuvad hästi soontele, vähendades sellega koormust südamele. Kakao on ka hea immuunsüsteemile. Ravieesmärkides soovitatakse kasutada kõrgkvaliteetset mõru šokolaadi.

Rikub hambaid? EI

Võrreldes teiste maiustustega, on šokolaad rohkem kasulik kui ohtlik. Kakaovõi ümbritseb hambaid kaitsekilega, ennetades hambaemaili hävimist. Kakao on ka tugeva antibakteriaalse toimega, Jaapanis soovitatakse lisada kakaot hambapastasse. Kahjuks, eemaldatakse šokolaadist kõik antibakteriaalse toimega ained. Muidugi, ei asenda šokolaad hammaste pesemist, aga on ikka parem kui nt karamell.

• Shokolaad erutab

Shokolaad annab palju energiat juurde, seega ei tasu süüa palju shokolaadi enne magamaminekut. Shokolaad – üks Casanova saladusest, kutsub naistel esile meelelisi, erootilise tundeid, aitab kaasa naisesugu hormoonide tootmisele.

Aga šokolaadi on kasulik mitte ainult süüa, vaid kasutada teda maskide ja vannide jaoks. Kosmeetikatootjad on juba avastanud šokolaadi kasulikke külgi ja lisavad kakao igale poole: šampoonidesse, dušigeelidesse, ihupiimadesse jne. Sellised kreemid nagu ka šokolaad ise muudavad naha siidiselt pehmeks, niisutavad, on vistrike- ja tselluliidivastase toimega. Kakaosisaldusega kreemid ja ihupiimad on väga kasulikud, neid soovitatakse kasutada kõigile, samasugust efekti annab ka šokolaad + peale sellist protseduuri tunnete ennast tõeliselt õnnelikuna.  

   SHOKOLAADIMASK

1) Sulatada 50 g šokolaadi veevannis või mikrolaineahjus.

2) Lisada üks teelusikas oliiviõli

3) Jahutada toatemperatuurini

4) Kanda ühtlase kihina näole, masseerida õrnade liigutustega

5) Oodata 10-15 min, pesta sooja veega maha   

   SHOKOLAADIVANN

Teil on vaja kakaopulbrit. Jälgige koostist. Meil on vaja kakao, mis ei sisalda suhkrut ega aroomilisandeid. Parem on osta odav puhas kakaopulber.

1) Kallata 1 l kuuma, aga mitte keeva vett 100-200 g kakaopulbrisse. Parem kasuta selleks suur pott. Segada ära.

2) Kallata saadud vedelik vanni

3) 15-20 min sellist vanni pinguldavad ja niisutavad nahka, aitavad stressi korral.

    TSELLULIIDI VASTU

1) Kallata 500 ml kuuma vett 100-200 g kakaopulbrisse(kakaopulbri kohta kehtivat ülalnimetatud nõuded)

2) Segada ära, jahutada 35-40 kraadini

3) Kanda probleemsetele piirkondadele 2-3 mm kihina, oodata 10-15 min

4) Parema efekti saavutamiseks võib peale panna kile, tekib nö „kasvuhooneefekt“

5) Pesta sooja veega maha

Pärast kõiki neid protseduure jooge üks tass kuuma šokolaadi – hea tuju on kindlustatud!

 

Read 7900 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Põsepuna ABC

Kui jutt käib põsepunast, siis jagunevad naised kahte kategoorilisse rühma: nendeks, kes ei kujuta oma elu ilma põsepunata, ja nendeks, kes seda üldse

Loe edasi »
Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valida. Tavaliselt võtame klassikalise musta. Samas on ju praegu ripsmetuššide valik nii suur, õige värv

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 167 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Meik, mis köidab mehi

Ühelegi naisele pole ilmselt saladuseks, et meeste

Loe edasi »
Mis vanuses naised on kõige ilusamad?

Aastatega muutub iga naise välimus – isegi vaatama

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun