Kirss.Net

Friday, 04 February 2011 13:04

Parim vahend unetuse vastu

Kuidas käitud unetuse korral? Enamik inimesi vastab ilmselt, et püüab magama jääda. Kuid San Francisco ülikooli teadlased väidavad, et unetusega võitlemise asemel tuleks hoopis seda ignoreerida.

unetus 

pilt: dreamstime.com  

 

Ameerika teadlaste eksperiment on näidanud, et parim vahend unetuse vastu on  sellega võitlemise lõpetamine. See tähendab, et kui sa ei suuda uinuda, siis pead lihtsalt voodist üles tõusma ning tegelema 15-20 minutit millegi kasulikuga. Seejärel võid uuesti magama minna.

 

Selliselt talitades jääd magama palju kiiremini kui lihtsalt voodis lamades ja piinates oma organismi mõttetute uinumiskatsetega. 

 

Selline järeldus tehti hiljuti korraldatud uuringu käigus, millest võttis osa 80 inimest. Ühelegi nendest naistest ja meestest ei antud unerohtu ega muid preparaate. Teadlased aitasid oma katsealustel kujundada erilist unerežiimi, mis nägi ette lühiajalist voodist tõusmist, kui inimene ei suutnud magama jääda. 60 % uuringust osalejatest teatas oma unekvaliteedi paranemisest, 30 % sai aga täielikult unetusest lahti.

 

Kuidas võitled unetuse vastu? 

 

Read 5233 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valida. Tavaliselt võtame klassikalise musta. Samas on ju praegu ripsmetuššide valik nii suur, õige värv

Loe edasi »
Põsepuna ABC

Kui jutt käib põsepunast, siis jagunevad naised kahte kategoorilisse rühma: nendeks, kes ei kujuta oma elu ilma põsepunata, ja nendeks, kes seda üldse

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 539 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Kas ilu = rumalus?

Briti teadlaste uurimus hajutab lõplikult müüdi se

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun