Kirss.Net

Monday, 13 September 2010 14:56

Tumedad silmaalused – kuidas lahti saada?

Sinised silmaalused on üsna levinud probleem, mida seostatakse eelkõige vale toitumise, üleväsimuse või õhukese silmaümbrusnahaga. Paljud naised püüavad peita seda probleemi jumestuskreemi või –puudriga, kuid ei võitle selle tekkimise tegelike põhjuste vastu. 

silmad 

pilt: freedigiitalphotos.net  

 

Kui sa oled kindlalt otsustanud tumedatest silmaalustest vabaneda, peaksid alustama arsti külastamisest. Tumedad silmaalused on sageli mõne organi haiguse esimeseks sümptomiks, kusjuures ei pruugi sa teisi haigusnähte esialgu märgata.

 

Tumedate silmaaluste levinud põhjusteks on ühtlasi stress, krooniline väsimus või avitaminoos(näiteks C-vitamiini puudus).  Seepärast on soovitatav läbi viia kuuajane vitamiinikuur.

 

Nüüd, kui oled veendunud, et tumedad silmaalused ei johtu terviseprobleemidest, võid asuda nende kosmeetilise likvideerimise juurde. Õnneks pakuvad kosmeetikafirmad piisavalt tooteid ning on olemas ka palju tõhusaid koduseid vahendeid, mida tutvustamegi allpool.

 

Esiteks, vajad sa tervislikku und, kusjuures on tähtis nii une kestus kui ka selle kvaliteet. Magamistoas ei tohi olla palav, vaid pigem jahe. Kasuta ühe padja asemel 2-3: see lihtne nipp viib näost liigse vedeliku teistesse kehaosadesse.

 

Kuna just liigne vedelik on nii tursete kui tumedate silmaaluste peamine süüdlane, siis peaksid jälgima, kui palju sa jood enne magamaminekut.Soovitatav on piirata õhtust vedeliku ja eriti kohvi või tee tarbimist. Janu kustutamiseks joo puhast jahedat vett.

 

Tavaline tee on kasulik silmadele kompressi näol. Kõigile tuntud kummeli- või kange musta tee kompressid muutuvad veelgi tõhusamaks, kui hõõruda peale kompressi mahaloputamist nahka jääkuubikuga. Hea ja kiire tulemuse annavad rukkilille-, peterselli- või kummeliteest valmistatud jääkuubikud: vala tõmmis tavalisesse jääkuubikutevormi, pane 2-3 kuubikut marli sisse ning aseta paariks minutiks silmadele.

 

Raskes võitluses tumedate silmaaluste vastu aitab samuti kartul. Keedetud kartuli kompressid tehakse õhtuti: lõika üks keedetud kartul pooleks ning pane silmadele pooleks tunniks.

 

Võib proovida ka salvei kontrastseid kompresse: niisuta silmaümbrusnahka vaheldumisi kuuma ja külma salveitõmmisega.

 

Samuti aitavad silmade  massaaž ning võimlemine, mis parandavad vereringlust ning eemaldavad tumedad silmaalused.

 

Lõpetuseks veel üks efektiivne mask:soojenda veevannil 1 sl lanoliini, seejärel lisa sellele 1,5 sl mandliõli ja 1 sl letsitiinipulbrit. Sega ühtlaseks massiks. Kanna silmaümbrusnahale iga päev 5 minutiks. Säilita maski külmkapis.

Read 27076 times

ILUNIPID, MEIKIMINE

Mis vanuses naised on kõige ilusamad?

Aastatega muutub iga naise välimus – isegi vaatamata tema pingutustele säilitada 18-aastase tüdruku keha ja näonahk. 

Loe edasi »
Vali kosmeetikavahendid vanuse järgi!

20-aastastel tütarlastel on huuled loomulikult roosad ning seetõttu piisab igapäevameigi jaoks huuleläikest. Küpses vanuses hakkavad huuled oma värvi

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 121 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Meik, mis köidab mehi

Ühelegi naisele pole ilmselt saladuseks, et meeste

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuksehooldus/šampoonid

Juuste õige hooldus? Õigesti valitud ho

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun